Співробітники кафедри лісівництва прийняли участь у вебінарі: «Взаємодія між пожежними підрозділами територіальних громад, лісокористувачів та ДСНС під час гасіння пожеж в природних екосистемах»

24 серпня 2023 року
м.Київ

22 серпня 2023 року співробітники кафедри лісівництва ННІ лісового і садово-паркового господарства проф. Сергій Зібцев та доц. Василь Гуменюк прийняли участь у вебінарі «Взаємодія між пожежними підрозділами територіальних громад, лісокористувачів та Державної служби з надзвичайних ситуацій під час гасіння пожеж в природних екосистемах». 

Захід організовано Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» на базі Платформи «Безпека: Правопорядок» за підтримки Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)


У роботі вебінару прийняли участь близько 200 представників органів місцевого самоврядування різних рівнів з усієї України
 

Метою заходу є покращення ефективності реагування на пожежі в природних екосистемах, передача необхідних знань та навичок щодо запобігання пожежам у природних екосистемах, а також правильних методів дії під час їх гасіння; підвищенні координації, навичок та знань всіх учасників щодо ефективної взаємодії під час гасіння пожеж у природних екосистемах з метою запобігання та мінімізації збитків.

У роботі вебінару прийняли участь близько 200 представників органів місцевого самоврядування різних рівнів з усієї України, зокрема голови територіальних громад, заступники голів громад, старости, керівники та спеціалісти органів місцевого самоврядування з питань цивільного захисту, представники підрозділів місцевих пожежних команд та добровільних пожежних команд, фахівці Центрів безпеки в громадах.


Проф. Сергій Зібцев розповідає про досвід навчання місцевих пожежних підрозділів ОТГ після
пожеж 2020 року в Луганській області та міжнародну співпрацю з
Глобальним центром моніторингу пожеж (GFMC)
 
Протягом 2020-2021 рр. співробітники кафедри лісівництва прийняли участь у розробці
Національної стратегії інтегрованого управління ландшафтними пожежами в Україні
на 2020-2035 рр., яка також містить рекомендації для органів місцевого самоврядування
 

Враховуючи багаторічний досвід представників кафедри лісівництва ННІ ЛіСПГ та Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж в питаннях вивчення ландшафтних пожеж в Україні та проведення теоретичних і практичних тренінгів для лісокористувачів, територіальних громад та волонтерів у якості ключових експертів заходу були запрошені професор Сергій Зібцев та доцент Василь Гуменюк, які представили наступні доповіді: "Захист населених пунктів, ферм та інших об’єктів сільської місцевості від пожеж. Рекомендації для населення та місцевих органів влади України" та "Ландшафтні пожежі, оцінювання та види пожежної небезпеки, порядок розробки плану захисту населеного пункту".


Доц. Василь Гуменюк пояснює основи теорії горіння, класифікації видів пожежної небезпеки,
особливості їх оцінювання та шляхи практичного застосування в ОТГ
 
 
Проф. Сергій Зібцев під час обговорення рекомендацій для населення та місцевих органів
влади України щодо захисту населених пунктів, ферм та інших об’єктів
сільської місцевості від ландшафтних пожеж
 

Після завершення заходу учасники прийняли участь в обговоренні питань щодо налагодження взаємодії між пожежними підрозділами територіальних громад, лісокористувачів та Державної служби з надзвичайних ситуацій під час гасіння пожеж в природних екосистемах, а також шляхів захисту населених пунктів та громад від ландшафтних пожеж.

Програма вебінару: sites/default/files/u405/programa_vebinar_pozhezhi_v_ekosistemah.pdf

 
Василь ГУМЕНЮК,
доцент кафедри лісівництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook