Старт успішний!

25 серпня 2023 року

Новий навчальний рік. Уже звично за останні роки – у серпні, цього року стартували 14. Здобувачі освіти спеціальності 015.37 Професійна освіта наче і не є новачками у цих університетських стінах, бо більшість із них протягом минулого навчального року і побували на Дні відкритих дверей, взявши участь у студентському квесті; і були учасниками науково-практичної студентсько-учнівської інтернет- конференції «Сучасна гуманітарна наука в інтерпретації молодих дослідників (до 200-річчя К.Ушинського), і приїздили на чаювання на кафедру педагогіки, і просто на запрошення викладачів кафедри здійснювали візити до університету, аби переконатись у правильності свого вибору.

Як завжди, новий навчальний рік починається з поселення у студентські гуртожитки. Цього року студентам гуманітарно–педагогічного факультету пощастило: у користування здобувачів освіти було виокремлено гуртожиток № 3. Світлі великі кімнати, відремонтовані санвузли та кухні. 12-13 серпня на поселенні разом зі студентами та їх батьками були присутній завідувач кафедри д.п.н., доцент Руслан Сопівник, наставники груп нового набору к.п.н., доцент Світлана Виговська, к.п.н. Лідія Чередник. Вони провели екскурсію гуртожитком та студентським кампусом, поспілкувались з батьками студентів, допомогли розташувати речі.

 

14 серпня – хвилюючий для першокурсників усіх вікових категорій день: Посвята у першокурсники. На свято завітали і батьки, друзі, знайомі студентів нового набору. Хвилювання, захоплення, переконання, знайомство, посмішки….Усі уважно слухали вітальне слово ректора, доктора педагогічних наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України та Національної академії аграрних наук України Станіслава Ніколаєнка, настанови декана гуманітарно-педагогічного факультету, канд.філ.наук, доцента Інни Савицької, голови студентського сенату Аліни Майбороди.

Після завершення урочистостей, прийнявши присягу студента НУБіП України, новоспечені члени університетської родини разом з наставниками вирушили на організаційні зустрічі. Група ПО-23003 бск, студенти якої вступили на навчання до університету на базі коледжів, провели цю годину і чарівній прохолоді Ботанічного саду: ознайомились із картою розташування навчальних корпусів, гуртожитків університету, вирішили організаційні питання, пройшлися доріжками саду та навчальними корпусами.

Далі – більше. Відвідування занять за розкладом, знайомство з новими викладачами, захоплення від ошатності та академічності навчальних корпусів та аудиторій. 15 серпня - Школа першокурсника: в актовій залі третього корпусу відбулася зустріч першокурсників із ректором, проректорами, директором студмістечка, представниками деканату гуманітарно-педагогічного факультету – людьми, на яких покладена важлива організаційна і керівна функція: тож вони ознайомили здобувачів освіти із правилами перебування у навчальних корпусах університету, правилами проживання у гуртожитках, правилами користування науковою бібліотекою, стадіонами тощо.

Перші дні навчання завжди клопітні: то потрібну аудиторію знайти важко, то потрібно вирішити всі питання із документацією, надавши усі необхідні папери і до деканату, і до військово-мобілізаційного відділу, і до соціального відділу. А головне - усвідомити себе у новій ролі, взявши на себе відповідальність за якісне оволодіння знаннями та за правильність власних вчинків і рішень.

Хвилини і години, проведені поряд з наставником, формують колектив. Разом – на заняття та на перекус, спільно готуємо документи, всією групою вирішуємо перші проблеми та організаційні питання, вивчаємо карту розташування бомбосховищ, бо збереження життя та здоров’я у складний для нашої країни час – то головне. Працюємо дружно, згуртовано, єдиним цілим.

Сподіваємось, студенти нового набору упродовж навчання переконаються у правильності свого вибору, здобудуть ґрунтовні знання та гідно нестимуть звання студента Національного університету біоресурсів і природокористування України!

 

Лідія Чередник,
доцент кафедри педагогіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook