Внесіте прапор вільної держави! (кафедра культурології взяла участь в урочинах з нагоди Дня Державного прапора України)

23 серпня 2023, 10:00

Історії ж бо пишуть на столі.

Ми ж пишем кров’ю на своїй землі…

Ліна КОСТЕНКО

Вже вдвадцяте в Україні відбуваються урочини з нагоди Дня Державного прапораІ, на жаль, другий рік поспіль – в умовах повномасштабної війни. Та, незважаючи на біль втрат і гнів, які переповнюють українців, по всьому світу здійнялися жовто-блакитні прапори, бо сьогодні це не просто символ держави, це символ вільного українського духу. Недарма ж українські прапори на окупованих територіях з ризиком для життя ховали і досі ховають як найдорожчий скарб, очікуючи звільнення, одягають вишиванки і відзначають національні свята.

  Для НУБіП України це свято було і завжди буде важливим, тому за роки його святкування у колективі сформувалися власні традиції. Як і щороку, колектив університету зібрався біля 3 корпусу, аби заспівати українських пісень, привітати один одного зі святом та традиційно зробити спільне фото у вишиванках.

На церемонію підняття Державного прапора України зібралися члени вченої ради, ректорат, представники усіх факультетів та ННІ, служб та відділів, студенти, а підняли прапор під звуки Гімну України, який виконували усім колективом, курсанти кафедри військової підготовки.

 

  

До присутніх із вітальним словом звернувся ректор нашого славного університету Станіслав Миколайович Ніколаєнко. Він нагадав історію державного прапора, говорив про місце і роль нашого університету у формуванні продовольчої безпеки України, вихованні у молоді національної свідомості, духовного спротиву ворогу. Не забув і про результати цьогорічної вступної кампанії, за підсумками якої НУБіП входить у ТОП-10 

                                             

                                                                                             

Присутніх також вітала відмінниця навчання, курсантка кафедри військової підготовки Анна Сердюк, яка згадала полеглих воїнів і запропонувала вшанувати їх хвилиною мовчання. Також до шановної громади звернулася голова СО гуманітарно-педагогічного факультету Аліна Майборода. 

                    

                                                                                             

Окрасою урочистої програми стали художні колективи кафедри культурології, які створили надзвичайну атмосферу єдності та родинного тепла. Ведучі заходу Анастасія Кудря та Роман Лещенко – учасники Народного театру «Березіль» під керівництвом Наталії Тітенко  - проникливо зачитували вірші українських класиків, які сьогодні звучали особливо актуально. Солістка студії «Солоспів» під керівництвом заслуженого артиста України Віктора Кавуна  Валерія Тарасенко зачарувала всіх піснею «Лелека». Про силу духу і міць свого народу летіла пісня від серця до серця у виконанні тріо «ТоНіка»  (Ірина Литвиненко, Тетяна Симоненко, Ірина Майданюк). А на завершення урочин пролунали життєстверджуючі слова пісні «Оберіг» у виконанні учасників студії академічного, естрадного і джазового співу під керівництвом Владислави Чайки 

 

        

  

  

А в цей же час у відзначенні Дня прапора  брав участь і старший викладач кафедри культурології Сергій Дудко, який зараз служить у лавах ЗСУ. У місті, біля якого розміщена військова частина,  Сергій Віталійович з іншими воїнами дарували містянам і гостям прапори на знак підтримки ЗСУ та в пам'ять про загиблих на війні воїнів та мирних українців.

                                                                                          

                                                                                          

І на цій хвилі з вірою у світле майбутнє та у якнайближчу перемогу нашої держави хочеться процитувати слова професора кафедри культурології народного артиста України Вадима Дмитровича Крищенка:

В ці дні хай єднає нас думка єдина,

Ми зло в нашім домі долали не раз.

Все треба зробить, щоб жила Україна —

Сприймаймо цей заклик як Божий наказ!

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook