ПОТОЧНА АТЕСТАЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ НАУКОВОГО СТУПЕНЯ «ДОКТОР ФІЛОСОФІЇ»

27 серпня 2023, 15:29
Освіта і наука в будь-якій високорозвиненій країні є основою формування її інтелектуального потенціалу, який, в свою чергу, напряму корелюється з рівнем та якістю життя мешканців цієї країни. Відповідно, не важко здогадатися, що інвестування в ці дві фундаментальні і життєво необхідні галузі передбачатиме спокійне і щасливе майбутнє у вигляді фінансових дивідендів та економічної стабільності наступних поколінь (С. А. Покляцький).
 
Підготовкою докторів філософії на кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві займаються професори Лихач Вадим та Прокопенко Наталія. Під їх керівництвом проходять навчання в очній аспірантурі ОНП «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» та підготовка кваліфікаційних наукових праць аспіранти першого року навчання: Бевз Наталія (Тема дисертаційної роботи: «Оптимізація технології вирощування ремонтного молодняку свиней»), Глухенький Сергій (Тема дисертаційної роботи: «Продуктивність свиноматок за конструктивних змін станкового обладнання»), Свіргоцький Микола (Тема дисертаційної роботи «Ріст, розвиток і продуктивність м’ясних курей за використання мікосорбентів»); другого року навчання: Рєзніченко Володимир (Тема дисертаційної роботи: «Підвищення продуктивності свиноматок та поросят-сисунів за використання сучасних технологічних рішень»), Коробань Марина (Тема дисертаційної роботи: «Підвищення продуктивності молодняку свиней різних вагових кондицій за сучасних технологій годівлі та утримання»).
В рамках планового засідання кафедри 22 серпня 2023 року відбулася поточна атестація здобувачів вищої освіти рівня доктор філософії всіх років підготовки. Засідання кафедри відбулося у змішаному форматі. 
 
 
 
Під час звітування аспіранти на високому рівні доповіли результати своєї підготовки згідно індивідуальних планів. Достатньо професійно відповідали на запитання досвідчених колег-професорів та доцентів і вели наукову дискусію. Здобувачі наукового рівня доктор філософії Бевз Наталія та Коробань Марина до своїх звітів доповнили, що вони були долучені до процесу акредитації ОНП «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» (PhD) і освітня програма була успішно акредитована.
 
 
 
 
Аспіранти кафедри поруч зі своїми прямими обов’язками займають і активну громадську позицію у цей не простий для країни час, ефективно співпрацюють з волонтерськими центрами та знаходять час у своєму щільному науковому графіку для різноманітних варіантів підвищення кваліфікації, а саме Бевз Наталія пройшла стажування в університеті штату Флорида (США), де вагомо підвищила свої наукові компетентності.
Зважаючи на представлені звіти аспірантів, листи атестації та рекомендації наукових керівників, колективом кафедри прийнято одностайне рішення звіти затвердити, а аспірантів – атестувати за відповідні роки підготовки.
Отже, побажаємо майбутнім науковцям успіхів у навчанні та науковій роботі й, звісно, вчасно підготувати дисертації до захисту.
 
 
 
 
Вадим Лихач
завідувач кафедри технологій

у птахівництві, свинарстві та вівчарстві 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook