Від лекційного заняття до практичних рішень: Новітні технології створення фітокомпозицій на озброєнні магістрів

28 серпня 2023 року
Київ

Цікаві лекції є родзинкою навчального процесу, що для студентів спеціальності 206 – Садово-паркове господарство, тож в найкращих педагогічних традиціях славетного Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства відбулася відкрита лекція з дисципліни «Фітодизайн інтер’єрів» для здобувачів денної форми навчання ОС Магістр.
Тож згідно начального плану, 28 серпня 2023 року, завідувачка кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну Олена Валеріївна Колесніченко разом із магістранти продовжили обговорення важливих професійних питань, а саме наукових принципів створення фітокомпозицій для оздоблення різних типів інтер’єрів.

На початку лекційного заняття, в процесі обговорення представлених модельних фітокомпозицій, оцінили рівень засвоєння матеріалів перших лекцій, обговорили коректність пропонованого асортиментного складу рослин та стилістику дизайнерських рішень проектів, представлених на світлинах.

Надалі студенти мали можливість ознайомитись з науковими принципами створення фітокомпозицій, класифікацією рослин за функціональним призначенням, їхніми декоративними якостями та емоційним впливом на глядача.

Зазначено, що формування фітокомпозицій розпочинається з аналізування як функціонального призначення об’єкту проєктування, так і санітарних вимог й побажань замовника за обов’язкового врахування екологічних параметрів інтер’єрів.

За результатами першого етапу роботи замовнику подається перший варіант проєктних пропозицій та його кошторис.
Видовий склад рослин має бути підібрано відповідно до типу обраної фітокомпозиції, її розмірного ряду за врахування екологічних параметрів приміщення та можливостей їх корегування.

За результатами розгляду та обговорення зазначених питань студенти залишились впевнені в необхідності озеленення інтер’єрів різних типів та усіх ергономічних систем з метою створення рекреаційного мікросередовища з високим релаксаційним впливом.
На завершення пари студенти мали можливість поставити запитання до лектора та отримати вичерпні відповіді на них.
Отже, на думку студентів, саме жвава дискусія та обговорення представлених матеріалів заняття дозволяють створити продуктивну та вільну атмосферу навчання магістрантів спеціальності 206 – Садово-паркове господарство.
Побажаємо магістрантам якнайбільших успіхів у навчанні та впровадження отриманих знань в своїй подальшій практичній діяльності.

Асистент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну,
Анастасія МОРОЗЬКО


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook