Проведена відкрита лекція з дисципліни: "Декоративна дендрологія" для студентів спеціальності "Садово-паркове господарство"

29 серпня 2023 року

     У Навчально-науковому інституті лісового і садово-паркового господарства 28 серпня 2023 року відбулася пізнавальна подія для студентів спеціальності "Садово-паркове господарство". В рамках освітнього процесу була проведена відкрита лекція на тему: "Життєві форми та життєвий цикл деревних рослин".

     Лектором цього заходу була доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Марія Олександрівна Шевчук, яка поділилася зі студентами своїми знаннями та досвідом у цій галузі у притаманній їй емоційній та динамічній манері.

     Під час лекції було розглянуто важливі аспекти життєвих форм деревних рослин, зокрема дерев, кущів та ліан. Важливість розуміння різних форм та їхнього впливу на ландшафтний дизайн та садово-паркове господарство була висвітлена докладно. Дерева, завдяки своїм величним стовбурам, стають осередками в різноманітних екосистемах. Кущі є невід'ємною складовою створення естетичних ландшафтних композицій, а ліани додають оригінальності природньому оточенню. У свою чергу вивчення онтогенезу деревних рослин дає розуміння перебігу етапів життєвого циклу дерев та кущів від народження рослинного організму до його природної смерті.

     Лекція стала платформою для обговорення та поглиблення знань. Учасники отримали можливість задавати питання, обмінюватися думками та отримати поради від присутніх на лекції викладачів.

     Незважаючи на літню спеку і задуху в аудиторії, загальний настрій і атмосфера на лекції були піднесеними. Головне, що студентам дуже сподобалось проведене лекційне заняття, а це - чи не найважливіший критерій оцінки роботи викладача!

 

 

Марина КАЛЬЧУК,

завідувач лабораторії кафедри ботаніки,

дендрології та лісової селекції 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook