Магістри взяли участь у майстер-класі «Малюнок ресурсної мандали з елементами Трипільської культури» від School of Practical Psycholog

17 листопада 2022, 15:48
НУБіП України

    У межах діяльності Школи практичної психології 17 листопада 2022 року відбувся майстер-клас з арт-терапії на тему: «Малюнок ресурсної мандали з елементами Трипільської культури». Спікером заходу була член Української спілки психотерапевтів, член Всеукраїнської арт-терапевтичної асоціації, голова секції системної сімейної психотерапії Київського осередку УСП, психотерапевт за напрямом «Системна сімейна терапія», кризовий психолог Олена Дацун. У заході із задоволенням взяли участь і магістри спеціальності "Журналістика".

 

Не в усіх учасників відразу вийшло зануритися у процес, не всі мали певний задум і чіткий образ кінцевого результату. Тому більшість, взявши до уваги основні інструкції Олени Дацун, поринули у процес стихійної творчості. намагаючись обирати для мандали саме ті елементи і візерунки, які вподобали найбільше.

Спокійна атмосфера, приємний музичний супровід сприяли цікавим ідеям та щирим емоційним переживанням під час самого процесу зображення мандали. І вже через кілька хвилин окремі елементи почали об’єднуватися в цікаві образи.


Після завершення основної частини майстер-класу більшість студентів виявили бажання продовжувати процес, доповнюючи малюнок все новими і новими елементами. Цікава і корисна арт-терапевтична техніка сприяла зниженню тривожного стану, пошуку внутрішнього ресурсу через осмислення давньої символіки, нашої національної ідентичності.

Висловлюємо щиру подяку Олені Дацун за позитивні емоції, цікаві відкриття і цінний досвід! Такі зустрічі надихають, дають нові сили і відкривають несподівані можливості для творчості та самореалізації.

Діана Харчук,
магістрантка спеціальності "Журналістика"

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook