Бакалаври за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» долучилися до заходів «Запали свічку пам’яті за загиблими захисниками України»

29 серпня 2023 року

     Щороку 29 серпня країна вшановує День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

  У цей день ми вшановуємо пам’ять воїнів, які віддали життя за Батьківщину. Війна в Україні триває вже 9 років, а повномасштабне вторгнення – 1,5 року. За цей час тисячі хоробрих синів і дочок України загинули через військові дії. Точні військові втрати Україна не розкриває – це вважається військовою таємницею. Але кожен загиблий на фронті – це неоціненна втрата для країни і для сім'ї військового.

  28 серпня 2023 р., напередодні Дня памʼяті Захисників України, студенти 1-го, 2-го та 3-го курсів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» ННІ неперервної освіти і туризму взяли участь у традиційному меморіальному заході: запалювання свічок біля «Стіни памʼяті» за загиблими під час російсько-української війни.

  Напередодні меморіального дійства студенти зустрілися з Павлом Нетьосовим, українським музейником, пошуковцем, громадським діячем, головою Міжнародної асоціації дослідників фортифікації «Цитадель» та одним із авторів «Стіни памʼяті» на мурах Михайлівського золотоверхого монастиря. Павло Нетьосов розповів про місце Михайлівської площі в історії України, про історію створення «Стіни памʼяті».

  Хлопці та дівчата пережили хвилюючу мить запалювання свічок памʼяті та вшанування загиблих. Студенти принесли до стіни живі соняхи, які вже давно стали символом памʼяті загиблих героїв у війні, яка триває донині. Для учасників цієї хвилюючої події це був пізнавальний урок історії і памʼяті, вияв громадянської свідомості та вдячності кожному, хто загинув боронячи Україну і кожного з нас.

  Нагадаємо, що пам’ять загиблих за Україну воїнів вшановують щодня о 9:00 загальнонаціональною хвилиною мовчання, а День вшанування пам’яті був заснований у 2019 році. Дата 29 серпня обрана в пам’ять про Іловайську трагедію 2014 року. Того дня, 29 серпня 2014 року окупований ДНРівцями Іловайськ мали покинути українські військові. Окупанти запевнили, що відкриють гуманітарний коридор для українських воїнів, але порушили свою обіцянку і накрили щільним вогнем артилерії колони українських військових. Сотні українських бійців загинули в Іловайському котлі, сотні дотепер вважаються зниклими безвісти… Символом цього дня є соняшник, на соняшникових полях розгорнулася тоді Іловайська трагедія.

                       Вічна слава всім захисникам і захисницям України, які віддали життя за свою Батьківщину.

Героям слава!


Володимир Сизон,
старший викладач кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook