Атестація аспірантів ОНП «Публічне управління та адміністрування»

30 серпня 2023 року

      Відповідно до наказу НУБіП України № 697 від 19 липня 2023 року «Щодо проведення атестації аспірантів та здобувачів всіх років навчання» в ННІ неперервної освіти і туризму відбулася атестація аспірантів, які навчаються за освітньо-науковою програмою «Публічне управління та адміністрування».

  Атестаційна комісія у складі: голови комісії – директора ННІ неперервної освіти і туризму, доктора юридичних наук, професора Івана Гриценка; членів комісії: гаранта ОНП «Публічне управління та адміністрування», доктора наук з державного управління Ірини Грищенко, в.о. завідувача кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Сергія Приліпка, заступника директора ННІ неперервної освіти і туризму, доктора наук з державного управління Володимира Олійника, професора кафедри, доктора наук з державного управління Оксани Євсюкової заслухала звіти здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії і оцінили їхні здобутки за звітний період.
  Аспіранти представили атестаційній комісії свої напрацювання за звітний період, звітували про проходження освітньої складової та про перебіг наукової роботи над дисертацією. Доповідали про участь у комунікативних заходах та наявність довідок про впровадження результатів дисертаційної роботи.
  Всі аспіранти належно підготувалися до атестації, тому звіти про виконану роботу були змістовними, науково обґрунтованими та практично орієнтованими. Наприклад, аспірант Олександр Маркушин представив атестаційній комісії звіт про роботу над дисертацією «Публічне управління відбудовою та розвитком міської інфраструктури у повоєнний період». Розповідаючи про практичні аспекти відбудови, зокрема міста Ірпінь, аспірант окреслив ключові проблемні питання, зокрема забюрократизованість процедури, невідповідність чинної нормативно-правової бази сучасним викликам та відсутність культури ведення бізнесу.
  Аспірант Сергій Замідра, представляючи звіт про роботу над дисертацією «Механізми публічного управління розвитком соціального капіталу в громадах» зауважив, що найбільшою проблемою відбудови України є закостеніла система управління на рівні територіальних громад та, переважно, низький рівень фахової підготовки фахівців, які неспроможні за короткий термін прорахувати збитки та проаналізувати потреби громади і надати інформацію про реальну перспективу розвитку територіальної громади за всіма напрямками життєдіяльності. Більшість країн світу хочуть надати нам допомогу у відбудові соціальних об’єктів, проте, крім відбудови школи, дитячого садочка чи лікарні необхідно розуміти, що потрібно громаді, щоб люди захотіли повернутися у населений пункт і мали можливість працювати й наповнювати бюджет і громади, і країни.
  Атестаційною комісією було заслухано та атестовано 11 аспірантів. Один аспірант Олег Валов, який наразі перебуває в ЗСУ, взяв академічну відпустку.
  У підсумку атестаційна комісія прийняла рішення атестувати аспірантів за належне виконання індивідуальних планів роботи аспіранта та побажали здобувачам ступеня доктора філософії результативної роботи над дослідженнями та успішного захисту дисертацій.
 
 
Ірина Грищенко,
гарант ОНП «Публічне управління та адміністрування» 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook