Золота пора для засвоєння знань – навчальна практика студентів спеціальності 229 "Громадське здоров’я" факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

31 серпня 2023 року

 

Великі думки, доведені до практики,

стають великими справами.
Уільям Хезлітт

 

Навчальна практика студентів є обов’язковим компонентом професійної підготовки. Проходження такої практики необхідне для здобуття освітнього ступеня, оскільки має за мету набуття студентами професійних умінь та навичок. Проходження навчальної практики кожним студентом є таким же обов’язковим, як і вивчення теоретичних дисциплін навчального плану, і тісно пов’язане з їх опануванням.

Мета будь-якої практики, крім формування професійних та організаторських умінь і навичок, – проходження усього процесу набуття кваліфікації. Тому після успішного завершення навчального року студенти факультету харчових технологій та якістю управління продукції АПК спеціальності 229 Громадське здоров’я, 2 курсу 4 групи діляться враженнями від проходження практики в різних структурах.



Авраменко Анастасія: «Я проходила практику в КНП «Славутицькій міській лікарні». Це багатопрофільний лікувально-профілактичний заклад, який надає спеціалізовану медичну допомогу працівникам атомної енергетики і промисловості, ДСНС, мешканцям міста Славутич та усім прилеглим населеним пунктам. Прийом та консультації в клініці відбуваються за попереднім записом з направленням від лікаря ПМД або, у випадку невідкладних станів, за ургентним прийомом. В лікарні надається повний спектр послуг від консультування до стаціонарного лікування з оперативним втручанням та повним циклом реабілітації. Серед переваг Славутицької міської лікарні хочу виокремити її розташування – в сосновому лісі, де повітря не забруднене викидами промисловості та сприяє реабілітації організму пацієнтів. Під час проходження практики я засвоїла основні.




Богдашкіна Олеся: «Хочу поділитись враженнями про проходження практики у комунальному некомерційному підприємстві «Консультативно-діагностичний центр» Печерського району. Моя навчальна практика в лікарні проходила дуже цікаво, так як я мала можливість працювати з реєстрацією пацієнтів  та спілкуванню з ними. Також в лікарні мене ознайомили з важливістю дезінфікування палати пацієнтів. Мені дуже сподобалося особисто спілкуватися з лікарями на теми харчування та фізичної активності, тому я залишилася задоволена проведенням часу в лікарні».




Логінов В’ячеслав: «Проходив практику в стоматологічній клініці «Dental City», м. Київ». Я ознайомився з етапами встановлення зубних імплантів, протоколом адгезивної фіксації реставрацій з безметалової кераміки, використання цифрового інтраорального сканера в стоматології, окрім цього поглибив свої знання в роботі з сучасними матеріалами в стоматологічній практиці та методами цифрової ренген-діагностики за допомогою апарату КЛКТ.



Маркова Діана та Жиліна Анастасія: «Ми проходили практику у сучасних лабораторіях факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, НУБіП України! Хочеться висловити щиру подяку університету за можливість проходження практики на кафедрі громадського здоров’я та нутриціології, де мали змогу розширити своє поняття і бачення нутриціології з нової, наукової та сучасної сторони.

Під час практики ми також мали змогу відвідати торговельні мережі продовольчих товарів, міжнародний форум харчової промисловості та упаковки, ресторан, майстерню шоколаду «Львівські пляцки», побачити зсередини процеси виробництва напоїв, що стоять на поличках супермаркетів.




Але особливо хочемо відзначити лекцію доцента кафедри охорони праці та бітехнічних систем у тваринництві Тамари Білько з домедичної допомоги постраждалим, що у воєнний час є актуальною, як ніколи. За ці 4 тижні ми більше дізналася про новинки харчових продуктів, що є екологічно чистими та надзвичайно корисними, ознайомилися з роботою сучасного обладнання в лабораторіях, наприклад, прилади для вимірювання кількості жиру, цукру, солі в організмі, побачили роботу підприємств, виробництво сировини для майбутніх товарів, дізналися історію виникнення та кар’єрний шлях відомих гігантів на ринку продовольства («Сільпо», Carlsberg UkraineCoca Cola Beverages Ukraine, Львівська майстерня шоколаду, ресторан «Двір», сированя та пивоварня) і як з нуля розпочати власний ресторанний бізнес, коли навколо скрута і криза.

У підсумку додамо, що практика допомагає студенту усвідомити правильність обраного ним шляху. Проходження практики дає найбільш повну картину професійної діяльності».

Ми, будучи студентами, маємо змогу виконувати свою майбутню роботу, застосовувати набуті знання, вчиться діяти «тут і зараз». Прийняття рішень в реальних умовах дозволяє студентам максимально розкрити свої таланти і вміння. Протягом роботи ми навчилися взаємодіяти з колективом і керівництвом, зрозуміли основи професійного спілкування, змогли  максимально поглибити і розширити свої знання.

 

Діана Маркова

 

студентка 2 курсу 4 групи

спеціальності 229 «Громадське здоровʼя»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook