Перші кураторські години у новому 2023/2024 навчальному році для студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

31 серпня 2023 року

    Наче й літа не було, так швидко плинув час. І ось знову всі в строю навчальному та науковому. Для наставників академічних груп першочерговим завданням є зустрічі зі своїми підопічними. Не вийнятком є і кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК, викладачі якої з великим ентузіазмом і натхненям постійно проводять такі заходи зі своїми студентами.

Наставники студентських груп кафедри Марія Жеплінська, Володимир Василів, Зінаїда Бурова, Максим Гудзенко, Михайло Муштрук провели кураторські години в онлайн режимі, де ознайомили студентів з порядком навчання в осінньому семестрі 2023/2024 навчального року.      
Разом зі студентами було ретельно проаналізовано розклад занять і дисциплін, за якими студенти вивчатимуть обладнання харчових виробництв, ознайомляться з архітектурно-будівельними рішеннями в промисловому будівництві, опанують ази ресторанних технологій, технології оздоровчих харчових продуктів, вивчатимуть методи ідентифікації та виявлення фальсифікатів, тощо. Тож семестр буде надзвичайно цікавим і допитливим. І це студенти зрозуміли вже, бо позаду перший робочий тиждень, який приніс багато нового і незвіданого з дисциплін, які вивчаються на даному етапі.             
До кураторських годин долучилися навіть студенти, які зараз знаходяться за кордоном, на практиці. Зокрема Аня Добренко та Оксана Кузьменко, які зараз проходять виробничу практику в німецькому місті Вустергаузен на грибній фермі. Дівчатка цікаво розповіли про роботу на підприємстві та ознайомили усіх присутніх з побутовими умовами, в яких вони проживають. І їжа там не така, як в Україні, і борщик не такий вариться, бо столовий буряк несмачний. І в один голос говорять, що там добре, бо побували на екскурсії в Берліні, проте вдома найкраще. 
А студентка другого курсу скороченого терміну навчання Яна Кривенко поділилась враженнями від практики на німецькому підприємстві Аllfein. Сильне враження на неї справили сучасні технологічні лінії з переробки м’яса птиці, таких як курка, індичка і качка. Вона вважає, що кожен студент має потрапити на таке підприємство, а особливо це важливо для студентів спеціальності «Харчові технології».         
Тож чекаємо і цих дівчат, і інших студентів у Києві вже на очному навчанні з початку жовтня.
З кожним роком студенти стають досвідченішими і поповнюють свій багаж новими знаннями та вміннями. Гадаємо, що і цей рік не стане для них винятком і на фінішній лінії у червні наступного року всі студенти, застосувавши отримані на факультеті завдяки викладачам знання, втілять в свої дипломні бакалаврські проекти.
 

 

Марія Жеплінська,
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook