Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК вшанували пам’ять загиблих воїнів в День пам’яті Захисників України

31 серпня 2023 року

  29 серпня щорічно в Україні відзначають День пам'яті Захисників України, які віддали життя за Батьківщину.

            День вшанування пам'яті українських воїнів був заснований в 2019 році за указом президента Володимира Зеленського. Дата 29 серпня обрана в пам'ять про Іловайську трагедію 2014 року, також відому під назвою «Іловайський котел». Того дня місто, окуповане військами «ДНР» та росії, мали покинути українські військові. Окупанти пообіцяли відкрити гуманітарний коридор для ЗСУ, але обстріляли українських військових під час виходу з Іловайська. За офіційними даними 366 воїнів ЗСУ загинули, ще сотні людей вважаються зниклими безвісти. Символом цього дня є соняшник, так як більшість військових ЗСУ загинули на півдні та південному сході країни, де багато соняшникових полів.

            Вшанували пам’ять, відвідавши Майдан Незалежності, студенти 1-го курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Пам’ятаємо та будемо вічно вдячні за можливість жити на своїй землі, за відчуття гордості бути українцями.

 

            «Дуже тішить, що молодь не забуває про наших захисників і організовує спільні поїздки, як, наприклад, сьогодні ми мали можливість вшанувати пам'ять полеглих захисників зі своїми однокурсниками в центрі Києва.»

Руслана Міщенко

 

              «Велика подяка вам за мирне небо, низький уклін Вам та Вашим батькам, дружинам, діточкам! Віримо у вас, любимо, чекаємо вдома з Перемогою! Попри всі негаразди все ж буде Україна! Ми на своїй землі і Бог з нами і посеред нас!»

Ілля Іллюша

 

            «Дорогі наші Захисники! Доземний уклін Вам за спокійний сон! Здоров’я та Божого Благословення Вам! Повертайтеся додому!»

Софія Серпутько

 

            «Дякуємо воїнам, які ціною власних життів зберегли країну. Усі вони – піхотинці, льотчики, артилеристи, танкісти, спецпризначенці – сини і доньки України, які вже дев'ять років чинять спротив ворогу. Вони перші, хто зупинив просування російських військ під час повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Вони – у наших серцях. Не забувайте вшановувати пам'ять полеглих за Україну. Пам'ятаємо про них завжди і про ту ціну, якою виборюється наше право на існування.»

Наталія Личманюк

 

            За нашу свободу, нашу незалежність та незалежність нашої країни ми платимо найдорожчу ціну − втрачаємо рідних та знайомих нам людей. Ці люди захищають нас, доки ми спимо, ідуть на смерть, доки ми ідемо по справам. Ми зобов’язані пам’ятати про них та вшановувати їх як найсміливіших героїв. І якнайшвидше хочемо подякувати їм за захист особисто, а не посмертно…

 

Схиляємо голови перед близькими та рідними кожного захисника і захисниці, в пошані до кожного нашого Героя!

Честь і слава Героям!

  

        Вічна та світла їм пам’ять! 

 

Аліна Степова,

студентка 3 курсу факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК

 

Тетяна Розбицька, PhD

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook