Першокурсники діляться першими враженнями: НУБіП – місце можливостей

1 вересня 2023 року

Підходить до кінця вже третій тиждень навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України,  який подарував море вражень для своїх студентів, а особливо для першокурсників. 

 9-та група 1 курсу АБФ встигла вже познайомитися з великою університетською родиною, нашим ректором Станіславом Ніколаєнком, деканом агробіологічного факультету Оксаною Тонхою, куратором групи Оксаною Завадською.

 

У свій перший день навчання у першокурсників була офіційна посвята, саме в цей урочистий момент вони змінили статус з «абітурієнт», на «студент». Після посвяти першокурсники розійшлися по аудиторіях, щоб познайомитися зі своїми кураторами та, насамперед, один із одним.

Перша зустріч пройшла у дружній родинній атмосфері. Кожен розповів трохи про себе, хто чим захоплюється та чому вирішив обрати саме цю професію. На цій зустрічі куратор групи Оксана Завадська наголосила на важливості й актуальності професії агронома, розказала про особливості начального процесу в нашому Університеті, особливу увагу звернувши на безпекові питання під час військового стану, правила поведінки в начальних корпусах. Потім разом вибрали «кореспондентів», фотографів та культоргів групи, спланували найближчі заходи та пішли  на перші пари.

Кожна пара в НУБіП – це не лише багато нової та корисної інформації, яка справді буде корисною в нашій майбутній справі, а й нові спогади та позитивні емоції, які дарують нам викладачі. Саме ці люди є частинкою нашого майбутнього, і майбутнього нашої країни, бо ж вони дають нам не просто суху теорію, кожен подає матеріал по-своєму цікаво. Через це нову інформацію легше запам’ятовувати, бо відомо, що історії з життя чи жарти запам’ятовуються краще, ніж нудні формули та величезні абзаци тексту.

 

Майбутнім агрономам потрібно не лише багато читати відповідної літератури, а й багато практикуватися, саме тому практичні заняття з неорганічної хімії, які проводить Кравченко Ольга, та органічної хімії – Бойко Роман, ніколи не бувають нудними, бо вже з перших днів навчання ми проводимо різноманітні досліди та пишемо лабораторні роботи. Саме тут першокурсники, які ніколи не любили хімію, зможуть її полюбити по-справжньому, бо ж тут тобі зрозуміло розкажуть весь матеріал і ще й відразу покажуть це все на практиці.

Щоб проводити хімічні досліди, потрібно мати для цього відповідні умови. Кожна подібна пара проходить в хімічних кабінетах, де є багато різноманітного приладдя для роботи, посуд та хімічні елементи, витяжки та раковини.

Такі гарні умови для здобуття знань створено не лише з однієї дисципліни.  Для прикладу можна взяти інформаційні технології, які викладає Болбот Анастасія, де у кожного є можливість працювати за комп’ютером, або ж еко-класи, які знаходяться у ботанічному саду – це просто спасіння та насолода в такі спекотні навчальні дні. В такому класі просто неба можна не лише насолоджуватися красою та свіжим повітрям, а й вивчати нові рослини, бо ж біля кожного кущика є табличка з відповідною назвою.


Еко-клас знаходиться в ботанічному саду нашого університету – одній з його родзинок, яку студенти групи разом з куратором відвідали вже у перші дні навчання. Стежками ботанічного саду нас провів досвідчений екскурсовод, майстер виробничого навчання, Марина Керебко. Завдяки екскурсоводу отримали можливість дослідити кожен куточок цього чудового місця. Загалом, екскурсія стежками ботанічного саду залишила багато позитивних емоцій, відкрила всю різноманітність й красу природи. Детальнішу інформацію про екскурсію можна знайти тут: посилання.

        

Після  відвідування ботанічного саду, першокурсники, разом з куратором,  пішли досліджувати музеї. Першим 9-та група відвідала музей історії  Університету.  Екскурсію музеєм провела кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Чумак, яка почала цікаву та захоплюючу подорож стежками історії із трипільської культури, познайомила з історією агрономії та нашого закладу. Студенти мали можливість побачити археологічні знахідки, подарунки від інших університетів та тих, хто колись навчався в НУБіП.

Потім була цікава розповідь про динаміку розвитку та історію успіху нашого Університету від перших ректорів та проректорів до сьогодення. Студенти розглядали мережу відокремлених підрозділів університету, які розміщені у різних частинах України, дізналися про відомих випускників, які зараз успішно працюють не тільки в нашій країні. Приємно, що і ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко, також належить до них, і зараз успішно розбудовує і примножує славу рідного університету!

 


Після цієї екскурсії кожен студент зрозумів, яку важку історію пройшла не лише наша країна, а й наш університет, скільки було як хороших, так і складних подій, які створили сьогоднішній НУБіП. Більше інформації про екскурсію.

Пройшовши нелегкий шлях, наш університет може дати дуже багато чого для тих, хто справді зацікавлений у вивченні своєї справи, це не лише доступна й зрозуміла інформація, це ще й практика яку можна проходити не тільки в Україні, а й за кордоном, бо ж наш заклад співпрацює з великою кількістю іноземних університетів, до яких наш університет може відправляти не лише на стажування, а й на навчання по обміну, яке зможе дати тобі ще більше корисних знань та два дипломи.

Не оминули своєю увагою студенти й ще одну цікаву «родзинку» нашого Університету – музей анатомії  тварин кафедри анатомії та гістології тварин ім. акад. В.Г Касьяненка ветеринарного факультету. Цікаву екскурсію  провів кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри анатомії та гістології тварин Микола Стегней. Що вразило студентів з перших кроків – дизайн коридорів та кабінетів. Кожен сантиметр стін яскраво оформлений опудалами, зображеннями різноманітних тварин.

Потім було знайомство зі скелетами різних тварин, у кожного з яких своя історія. Найбільше вразив той факт, що всі експонати були справжні й були колись живими істотами!

 


Найбільше студентам сподобалася досить нова частина музею – приміщення з опудалами в натуральну величину! Окрім селфі зі смішною мавпою чи поні, до кожного експоната можна було  доторкнутися та дізнатися, яка на дотик шерсть конкретної тварини.


Детальніше про екскурсію в музей анатомії  тут: посилання.

Описуючи перші враження від Університету, не можна й оминути тему активності та саморозвитку, бо ж саме тут можна відкрити всі свої креативні сторони: співи, музичні гуртки, танцювальні ансамблі, тематичні гуртки, спортивні секції на будь-який смак. Вже більша частина 9-тої групи змогли знайти заняття по душі. Наша активність не закінчується лише творчими гуртками, бо вже є можливість долучатися до більш серйозних тематичних заходів на різну тематику або навіть ввійти до складу студентської ради. Ніхто не скаже, що ти не підходиш через вік чи відсутність досвіду, якщо є справжнє бажання цим займатися.

9-та група АБФ сміливо може сказати, що НУБіП – це місце можливостей! Саме тут ти можеш відкрити себе як науковця, спортсмена, танцюриста, музиканта, лідера думок та просто активною людиною. І саме тут ти можеш отримати знання з будь-якої галузі наук, гарну практику та просто позитивні емоції від роботи та спілкування на все життя. Саме той, хто справді хоче стати майстром у своїй справі, зможе взяти максимум від нашого універу.

 

 

Актив групи

Маргарита Булкот, староста групи, яка працює день і ніч, сильна та розумна не лише на словах, а й у справі, вивчає декілька мов, гарно володіє багатьма дисциплінами, особливо іноземною, математикою та хімією. Неймовірно активна студентка, яка встигає одна із перших дізнаватися всю актуальну інформаціє для групи та зрозуміло її доносити до всіх. Одним словом – лідер групи, який знає як організувати колектив. 

 

Дар’я Петраш, «права рука» старости, також робить великий вклад в діяльність групи, постійно допомагає старості з великими об’ємами роботи. Неймовірно позитивна та щира дівчина яка допоможе будь-кому. Розуміється на всіх нових дисциплінах і завжди отримує гарні бали, та допомагає іншим з домашніми завданнями та новим матеріалом.

  

Єгор Малік, «ліва рука старости», розум  групи, дуже добре знає англійську і всім зможе з нею допомогти. Завжди несе в групу лише позитивний настрій та гарні жарти й щедро ділиться ними. Поруч з таким студентом ніколи не буде нудно. 

  

Богдан Мехеда, фізорг і сила всієї групи: і столи перенесе, і за дівчат заступиться, не дасть нікого образити. Завжди підніме настрій та допоможе донести важкі книжки додому.

 

  

Єлизавета Курган, профорг групи, не лише гарна й розумна дівчина, а й спортсмен, бо ж займається волейболом, саме вона одна із нашої групи, хто пішов у секцію волейболу. Людина, яка завжди на позитиві в будь-якій ситуації.

 

 

 

Вероніка Мотренко, фотокореспондент групи, фіксує всі приємні події для спогадів. Хоч і дуже часто непокоїться через значну кількість домашньої роботи, але все робить вчасно й на відмінно, старанна та наполеглива студентка.  

 

 

Вікторія Бублик, людина яка завжди серйозно ставиться до виконання всіх робіт, організована та цілеспрямована, але ніколи не забуває і про жарти, якими вона всіх веселить. Неймовірна людина яка по-справжньому вміє поєднувати серйозність та гумор.

 

 

 

Маргарита Булкот, Юлія Шайнога,

 студенти 9 групи,

Оксана Завадська, куратор групи

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook