Першокурсники факультету ветеринарної медицини проводять час корисно, пізнавально та цікаво

1 вересня 2023, 14:00

Незважаючи на складні обставини, з якими ми всі зіткнулися через військовий стан в країні – університетська спільнота прикладає максимум зусиль, щоб першокурсники адаптувалися до нового етапу та повністю занурилися в багатогранне студентське життя! Саме тому студенти 1-го курсу 7-ої групи, разом із наставником Гончаровим Сергієм, відвідали музей історії університету. Екскурсію люб’язно було проведено працівником музею – Чумак Тетяною Миколаївною.

Тетяна Миколаївна розповіла про основні історичні віхи розвитку тваринництва та культури розведення, утримання та лікування тварин за часів трипільської та черняхівської культур. До інформативного блоку екскурсовода музею також ввійшла розповідь про створення однієї із найпотужніших, на теренах України та Східної Європи, ветеринарної школи, яка об’єднала науковий потенціал відомих у всьому світі учених та новаторів.

Складний та нелегкий час другої світової війни, який об’єднав професорсько-викладацький склад та студентство проти німецько-фашистської навали, що дозволило зберегти матеріально-технічну базу університету – також стало предметом цікавих дискусій під час екскурсії. 

Особливу увагу було приділено участі студентів та працівників університету у військовому конфлікті на сході та півдні України. Пам’яті загиблих Героїв надано очільне місце в експозиції музею.
Місією музею є – зібрати, показати, розкрити, зберегти. Завдяки надзвичайно цікавій та професійній екскурсії, Тетяна Миколаївна Чумак відкрила першокурсникам минуле університету, показала сучасне та акцентувала увагу на майбутньому розвитку вітчизняної ветеринарної науки в контексті світового прогресу.

Сергій Гончаров, наставник групи,

доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії  

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook