«Інформаційні системи і технології» для спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа»

22 серпня 2023 року

     22 вересня 2023 року старший викладач кафедри інформаційних систем і технологій Саяпін Сергій Петрович провів відкриту лекцію з дисципліни «Інформаційні системи і технології» для студентів 1 курсу року ОС «Бакалавр» спеціальності 242 «Туризм» та 241 « Готельно- ресторанна справа».
Студентам та гостям було запропоновано тему лекції «Історія розвитку інформаційних технологій та комп'ютерної техніки», на якій було розглянуто історичний екскурс розвитку людської думки щодо розвитку інформаційних технологій та обчислювальних засобів з епохи Леонардо да Вінчі до теперішнього часу.

Запропоновані матеріали було подано аудиторії паралеллю до історичних періодів розвитку наукової думки та світової економіки. Представлено інфографіку видатних постатей та здобутків ІТ та КТ періоду від 1940х років до сучасності. В презентації поряд ілюстративним матеріалом надавалися гіперпосилання для більш широкого самостійного ознайомлення за певними напрямками.

     Зокрема студенти мають можливість ознайомитися з віртуальним музеєм «Історія розвитку інформаційних технологій в Україні», з добіркою посилань на історичні цікавинки, які були предтечою сучасних технологій. У підсумку лекції до уваги студентів було озвучено сучасні тренди цифрового розвитку світової економіки.
     Матеріали лекції викликали значну зацікавленість студентів, й обговорення окремих представлених аспектів було також продовжено на практичних заняттях дисципліни. 

     Відвідали лекцію завідувач кафедри інформаційних систем і технологій Михайло Швиденко, заступниця директора ННІ неперервної освіти і туризму Тереза Микицей, викладачі кафедри інформаційних систем та технологій Костянтин Рогоза та Таїсія Саяпіна.

 

Таїсія Саяпіна
секретар кафедри
інформаційних систем і технологій

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook