Практика студентів спеціальності "Освітні, педагогічні науки": можливості навчання в НУБіП України!

3 вересня 2023 року
З 14 серпня 2023 року я проходжу практику на базі Міністерства освіти і науки України в рамках навчання на спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки (Педагогіка вищої школи) на Кафедрі педагогікиГуманітарно-педагогічного факультету, НУБіП України.
 
Під час практики я взаємодію з Експертною групою з питань шкільної освіти та Відділом взаємодії з місцевими органами влади Директорату шкільної освіти Міністерства освіти і науки України. Мені, як молодому педагогу і майбутньому керівнику, ставлять різні цікаві задачі, здебільшого пов’язані з вивченням законодавства та документації.
 
Протягом першого тижня практики я вивчав питання сертифікації педагогічних працівників, опрацьовував відповідне положення та Закон України “Про освіту”, зокрема статтю 51.
 
Протягом другого тижня практики я здебільшого був залучений до підготовки Серпневої конференції. Серпнева — це потужний захід, який об'єднує освітян зі всіх куточків України.
 
Я вже мав певний досвід в організації студентських секцій у складі наукових конференцій зі статусом міжнародної, у 2021, 2022 та 2023 роках. Міжнародні науково-практичні онлайн конференції з бджільництва, що проходили під назвами:
 
"Збережімо бджіл разом" 2021 - https://nubip.edu.ua/node/93721
 
"Нас об'єднала бджола" 2022 - https://nubip.edu.ua/node/110302
 
Молодь у вирішенні проблем бджільництва” 2023 (зі статусом всеукраїнської)
 
"Захист запилювачів, апітерапія та новітні дослідження у бджільництві" 2023 - https://nubip.edu.ua/node/130849
 
Мій досвід та бажання стати частиною команди організаторів був гідно оцінений, я мав за честь стати координатором волонтерів від Міністерства освіти і науки України на час Серпневої конференції.
 
На заході функціонувало 7 сцен, на яких відбувалися панельні дискусії:
  • Головна сцена
  • Дошкілля
  •  РЕстарт НУШ
  •  Коледжі майбутнього
  • Диджиталізація
  • Відновлення і відбудова
  • Зона презентацій
В обговореннях важливих питань освіти брали участь учителі, викладачі, директори шкіл, журналісти, міністри освіти, представники комітету Верховної ради з питань освіти, очільники ОВА, представники громадських та міжнародних організацій: Unicef, Save the Children тощо. 
Також були представлені українські освітні портали: На Урок, Освіторія, НУШ, електронний журнал Єдина Школа, програмне забезпечення: MozaBook, AR Book, Вивчаю — не чекаю, Смарт освіта тощо.
 
В день конференції я мав безліч цікавих зустрічей, зокрема радий знайомству з Міністром освіти і науки України — Оксеном Васильовичем Лісовим, народними депутатами України: Романом Грищуком та Сергієм Колебошиним, телеведучими Марічкою Падалко та Тімуром Мірошниченком.
 
На заході були присутні такі відомі особистості як: Віталій Кім, Лілія Гриневич, Михайло Федоров, Анна Новосад, Сергій Бабак, Мурат Шахін та інші.
 
 
Протягом крайнього, третього тижня практики я вивчав інституційний аудит, пов’язані з ним накази МОН та статтю 45 Закону України “Про освіту”, ознайомлювався із Законом України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
 
Я дуже вдячний моєму керівнику від бази практики, Балашовій Тетяні Анатоліївні та всім головним спеціалістам, державним експертам та іншим фахівцям МОН, з якими я взаємодіяв під час практики за цікаві завдання, довіру та можливість проявити себе у цікавих для мене напрямках.
 
Також хочу виразити подяку, Базелюку Василю Григоровичу, керівнику практики від НУБіП України за людяність та готовність допомогти. 
 
Я безмежно вдячний всім викладачам моєї випускової кафедри педагогіки, за знання і досвід який вони мені передали під час цікавих занять. Не можу не згадати також про деканат із людським обличчям Гуманітарно-педагогічного факультету, gratias tibi professores !
 
 
 
Подгаєцький Олександр
магістр другого року навчання
Освітні, педагогічні науки 

(Педагогіка вищої школи) 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook