Знайомство з підрозділами НУБІП України триває: журналісти-першокурсники відвідали книгозбірню

3 вересня 2023, 21:38
НУБіП України

     Наукова бібліотека НУБіП України – це сучасний науковий, культурно-освітній, інформаційний центр, що забезпечує реалізацію потреб користувачів у одержанні найновішої інформації та формує інформаційну культуру майбутніх спеціалістів, які працюватимуть у принципово нових умовах – умовах інформаційного суспільства.

Упродовж першого місяця навчання студенти перших курсів НУБіП України знайомляться з навчальним закладом і з його підрозділами, де бібліотеці відведене особливе місце. Першокурсники спеціальності «Журналістика» мали нагоду завітати до книгозбірні, де традиційно проводяться заняття з інформаційної культури.

На вході до бібліотеки нашу групу Журн-23001б, яку супроводжувала професор кафедри журналістики та мовної комунікації Тетяна Семашко, привітно зустріли Тетяна Кіщак  – директорка наукової бібліотеки та Неллі Маркова-Пипко – заступниця директорки, яка і провела нам заняття з інформаційної культури, ознайомивши з бібліотечним фондом, послугами та сервісами наукової бібліотеки; розповіла про засади академічної доброчесності та попросила заповнити гугл-форму для отримання електронних копій книг.

Ми дізнались, що до складу наукової бібліотеки входять 5 відділів: комплектування, наукової обробки документів і організації каталогів; інформаційно-бібліографічний; інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення; обслуговування навчальною літературою; обслуговування науковою та художньою літературою. Також активно працює бібліотечний сервіс «Електронна доставка документів».

Бібліотечний фонд книгозбірні багатогалузевий: нараховує понад один мільйон примірників вітчизняної та зарубіжної літератури, зокрема, рідкісних видань, спеціальних видів науково-технічної літератури і документів, авторефератів дисертацій, дисертацій, понад 500 назв журналів та 50 назв газет.

    

Цьогоріч цікавинкою зустрічі став квест – змагання з кмітливості, логічного мислення, командної роботи та швидкості, проведений працівниками бібліотеки. Де дві команди – блакитні та жовті – різними шляхами йшли до однієї мети – перемоги. Команду блакитних очолила Шивчук Олена, команду жовтих вела за собою Басараб Дарина. Кожна команда отримала своє унікальне завдання: використовуючи підказки, зібрати фрагменти коду від фінального шифру до висловлювання про значення знань у нашому житті. І закипіла робота: швидкість, пропозиції, перешкоди, підбір варіантів тощо. Кожна команда працювала як єдине ціле, скероване на досягнення поставленої мети. Бути часточкою такого дійства було дуже приємно та цікаво.

Упродовж «змагань» працівники бібліотеки не залишились осторонь: на кожному етапі квесту вони були поряд, супроводжували нас, допомагали, підказували, зорієнтовували на правильні відповіді та рішення.

І хоча в бібліотеці НУБіП України ми були вперше, але склалось таке відчуття, наче усе нам тут знайоме та рідне. Час пролетів непомітно, а у підсумку – фінальне випробування: скласти фразу зі слів, що ми знаходили на своєму шляху.

І ось вона перемога, яку у квесті здобула команда жовтих, а заразом і приз переможців; команда блакитних також не залишилася без заслуженої нагороди.

Вперше від початку навчання ми працювали як єдина команда. У бібліотеці нас запам’ятають саме такими – дружніми, зацікавленими однодумцями, що вболівають за спільну справу.

Разом до ПЕРЕМОГИ!

Шивчук Олена, Кужельний Петро,
студенти 1 курсу спеціальності «Журналістика».
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook