Виїзні заняття майбутніх енергетиків – шлях до розуміння сучасних професійних вимог

4 вересня 2023 року

ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження активно впроваджує в освітній процес практику проведення виїзних занять на спеціалізовані підприємства у сфері енергетики. Для здобувачів вищої освіти спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» це можливість мати змогу під час навчання побачити і ознайомитись з сучасними технологіями та енергетичним обладнанням.
У новому 2022/2023 році першими цю хвилю підхопили студенти групи ЕЕЕ-22001б, для яких було організовано виїзне заняття з дисципліни «Монтаж енергообладнання і систем керування» на базі енергетичного об’єкту ЖК «Причал». Студентів супроводжували Вікторія Ликтей та Сергій Прокопенко, асистенти кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова. Особливістю такого заняття стало те, що саме Сергій Прокопенко був одним із розробників проєкту та брав участь у спорудженні цього об’єкту.

Такі виїзні практичні заняття доповнюють теорію практичними навичками та досвідом, дозволяють студентам набути компетенцій, необхідних для успішної роботи монтажником електрообладнання.

В цей раз студенти мали змогу побачити реальні умови на будівельному майданчику, ознайомитися з особливостями компоновки трансформаторної підстанції, зрозуміти норми та послідовність проєктування таких об’єктів. Важливою компонентою таких занять є знайомство слухачів з вимогами електробезпеки і охорони праці. Тут студенти мали змогу пройти основні процедури з дотримання правил електробезпеки у діючих установках.

На завершення були питання, які стосувались індивідуальних засобів захисту, електромонтажного устаткування для монтажу електроустановок напругою до 1000 В, улаштування контурів заземлення та блискавкозахисту і ін.

Принагідно подякувати ректорату університету за організацію траспорту для виїзду на енергооб’єкт.
По завершенні суміщеного блоку занять, який тривав три академічні пари, студенти охоче ділились своїми позитивними враженнями. Було видно їхню непідробну мотивацію до такого навчання.


Вікторія Ликтей, Сергій Прокопенко,
асистенти кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook