Студенти-агроінженери взяли участь у десятій ювілейній Битві Агротитанів

4 вересня 2023 року
    Потужна команда студентів механіко-технологічного факультету взяла участь у найбільшій польовій демонстрації сільськогосподарської техніки в Україні – десятій ювілейній Битві Агротитанів, яка проходила цими днями у с. Степове Білоцерківського району Київської області на полях компанії ТОВ «ТАК Агро».
    Про масштаб цієї події свідчать такі цифри – цьогорічна десята «Битва Агротитанів» залучила близько 500 одиниць техніки на понад 50 га для демонстраційних випробувань. На заході були представлені важка і малогабаритна, самохідна і причіпна техніка, машини для збирання врожаю і внесення добрив, для посіву та обробітку ґрунту, для великих та малих агропідприємств.
   Супроводжували студентів завідувач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Гуменюк Юрій Олегович, доцент кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Волянський Михайло Станіславович, доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Ребенко Віктор Іванович, а також заступник декана з навчальної та виховної роботи Ачкевич Оксана Миколаївна.

 

    Найголовніше на виставці те, що все можна було спробувати в роботі та оцінити можливості сучасної техніки з особисто здобутих вражень.
   Така участь у подібних заходах дозволяє студенту отримати неоціненний досвід застосування великої кількості машин, знарядь, зрозуміти, як діє та чи інша конструкція безпосередньо на практиці. Це неймовірний практичний досвід, який дозволяє агроінженерам закріпити здобуті теоретичні знання на практиці.

   Крім цього, на подібних заходах, які проходять у форматі змагань, виробники прагнуть продемонструвати найкращі якості машин та обладнання.
   Це був дуже продуктивний день, сповнений новим досвідом, знаннями та позитивними емоціями, завдяки яким студенти, майбутні бакалаври та магістри з агроінженерії, отримали змогу познайомитись з найкращими зразками техніки та обладнання, поспілкуватися з представниками провідних українських та міжнародних компаній, особисто випробувати деякі сучасні машини в робота та, врешті-решт, переконатися правильності вибору фаху та у великому майбутньому української агроінженерії!

   Студенти-учасники заходу, висловлюють вдячність партнерам механіко-технологічного факультету – компанії «КУН-Україна», а також компаніям John Deere, JCB, Амако, Богуславська сільгосптехніка, Краснянське СП «Агромаш» та іншим за можливість познайомитись із новітніми зразками сучасної техніки та обладнання агровиробництва. Студенти вдячні керівництву Університету за організацію комфортного проїзду на місце заходу.

Яна Лубинецька, студентка 1 курсу
спеціальності Агроінженерія
Михайло Волянський, доцент кафедри
сільськогосподарських машин та системотехніки
ім. акад. П.М. Василенка
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook