Ректорат: перебіг освітнього процесу, відзначення Дня Незалежності та організація медичного обслуговування студентів

21 серпня 2023, 14:03
 21 серпня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. На порядку денному безпекова ситуація, стан укриттів, перебіг освітнього процесу, відзначення Дня Незалежності України. Враховуючи минулорічний досвід та попередження представників Збройних Сил України, розглядалося питання щодо проведення навчальних занять 24 серпня 2023 року в дистанційному форматі.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про організаційні заходи з відзначення річниці незалежності держави та Дня Державного Прапора. Заплановане урочисте підняття прапора України, науково-практична конференція щодо історичних витоків та становлення Української Держави.

 

  Учений секретар Оксана Барановська закцентувала на вересневому засіданні вченої ради.
  Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський проінформував про надходження майже п’яти тисяч заяв від вступників до магістратури. Сьогодні – останній день прийому заяв на вступ. 25 серпня очікуємо публікації рейтингових списків вступників, які проходять за державним замовленням.

 

  Голови профкомів співробітників Ростислав Тарасенко та студентського Олексій Мельник закцентували на допомозі членам колективу.
  Керівник Сенату Студентської організації Олександра Калініченко повідомила про завершення студентського форуму, початок виборчого процесу студентського самоврядування в гуртожитках. Виказала підтримку 24 серпня провести навчання в дистанційному форматі.

  Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про напрями удосконалення перспективних наукових проєктів, патентну активність та стан використання коштів на виконання наукових досліджень, підготовлені пропозиції до проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки наукової роботи в закладах вищої освіти. В навчально-дослідних господарствах розпочато підготовку до осінньо-польових робіт.
  Начальник військово-мобілізаційного підрозділу та співпраці зі Збройними Силами України Геннадій Ржевський доповів про перебіг постановки на військовий облік студентів нового набору.

 

 Начальник відділу дистанційної освіти, координації діяльності відокремлених підрозділів Олександр Санченко закцентував на освітньому процесі – відсьогодні починають навчальний семестр Бережанський агротехнічний інститутБережанський та Боярський фахові коледжі.
  Радник ректора Дмитро Войтюк повідомив про діалог з представниками Шансійського сільськогосподарського університету в Китаї та організацію роботи щодо започаткування співпраці в сфері агроінженерії.

  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про розрахунки бюджету на наступний рік – державою планується збільшити розмір мінімальної заробітної плати та посадових окладів. Унормування потребує питання стипендіального забезпечення, оскільки державне фінансування надходить в зменшених обсягах. З районною поліклінікою домовлено про співпрацю і всі студенти, які проживають в гуртожитках для зручності можуть укладати декларації з сімейними лікарями та обслуговуватися безпосередньо в поліклініці району, що знаходиться на Голосіївській площі, неподалік студмістечка.
  Головний інженер Олег Самсонюк доповів про проведені ремонтні роботи дорожного покриття в кампусі.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук доповів про перебіг освітнього процесу, щоденний моніторинг відвідуваності занять. Завершене оформлення банківських карток першокурсниками і готуються накази на виплату стипендій. У фокусі питання оновлення переліку спеціальностей та формування пропозицій від університету. Наукова бібліотека забезпечує навчальною літературою студентів.

 

  Питання організації навчання 24 серпня, а також стану сплати за навчання та інші питання життєдіяльності університету будуть розглянуті на нараді деканів факультетів та директорів ННІ сьогодні о 1200. Також о 1330 відбудеться зустріч ректорату зі студентами першого курсу ННІ неперервної освіти і туризму, енергетики, автоматики і енергозбереження, факультетів аграрного менеджменту, механіко-технологічногоконструювання та дизайну, землевпорядкування.

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – узагальнити пропозиції щодо проекту змін переліку спеціальностей. Сергію Кваші – активізувати підтримку петиції Президенту України щодо внесення змін до закону 7588, надати сценарні плани проведення урочистих заходів з нагоди Днів Державного Прапора та Незалежності України. Директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Сергію Михнюку – уважно розглядати звернення студентів та контролювати вирішення піднятих питань, Олександру Санченку – координувати підготовку круглого столу «Державно-приватне партнерство у сфері фахової освіти», що пройде на базі Немішаївського фахового коледжу за участю представників МОН, Державної служби якості освіти, роботодавців.

Пресслужба 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook