Міжнародна співпраця з університетом Редінга (Великобританія) на семінарі з підвищення кваліфікації в рамках спільного проєкту «Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development» триває

10 серпня 2023, 11:00
 У рамках спільного міжнародного проєкту «Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development» з університетом Редінга делегація науковців Національного університету біоресурсів і природокористування України мала можливість відвідати міжнародний семінар з підвищення кваліфікації щодо підготовки наукових проектів, що відбувався у м. Варшава (Польща). 

У семінарі взяла участь доцент кафедри статистики та економічного аналізу к.е.н., доцент Оксана Макарчук. продовж тижня всі присутні мали можливість прослухати цікаві лекції науковців університету Редінга, що знаходиться в одному з найбільших міст Великобританії та налічує понад 25 тисяч студентів з різних країн світу.

  В перший день навчання Steve Thomas та Lamma Zhoul познайомили присутніх з історією створення університету, яка налічує 125 років, його основними структурними підрозділами, напрямками наукової діяльності та можливостями співпраці з Національним університетом біоресурсів і природокористування України в міжнародних наукових проєктах. Організатори закцентували увагу на тому, що понад 10 % спеціальностей в навчальному закладі спрямовані на розвиток сільського господарства в їхньому регіоні, а навчання в Університеті базується на мультидисциплінарному підході.
  В свою чергу представники НУБіП України представили свої факультети та напрямки наукових досліджень, що можуть бути перспективними для подальшої співпраці та розвитку спільних міжнародних проектів.

  Досить цікавим виявився другий день роботи, коли науковці з різних напрямів об’єдналися у фокус-групи. Головною метою такого об’єднання була розробка спільного наукового проекту, який би включав компетенції всіх залучених осіб та мав на меті вирішення актуальних питань та стосувалися забезпечення сталого соціально-економічного розвитку.

  Окрім навчання, всі присутні мали можливість познайомитися з історичними пам’ятками м. Варшава та відвідали Королівський замок (Zamek Królewski та Старе місто (Stare Miasto), що включено в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
  На третій день семінару Sophie Read презентувала свою доповідь на тему, що стосувалася популяризації відкритих досліджень серед науковців Великобританії та України та акцентувала увагу на основних принципах, на які потрібно звернути увагу вченим, щоб збільшити кількість цитувань власних наукових публікацій.
  Karin Whiteside детально розповіла про ключові питання, які виникають під час написання різних розділів наукових статей та використання сучасного програмного забезпечення для пошуку та аналізу публікацій у виданнях, що належать до міжнародних наукометричних баз даних. Учасники семінару мали можливість на практично навчилися самостійно формувати власну базу статей за сферою своїх наукових інтересів, використовуючи спеціальні програми та додатки.
  В продовження теми міжнародної співпраці Elisavet Kitou поділилася власним досвідом підготовки наукових проєктів та отримання грантів в університеті Редінга, що викликало великий інтерес та обговорення серед усіх учасників семінару. Наприкінці дискусії було запропоновано продовжити співпрацю та провести онлайн-зустріч щодо написання, оформлення та пошуку джерел фінансування.
  В заключний день семінару Lucy Watson, окрім наукової складової у міжнародній співпраці, звернула увагу на питання міжкультурної комунікації викладачів та студентів різних навчальних закладів. Вона наголосила на необхідності знайомства та спілкування на онлайн-платформах, різних соціальних мережах з метою зацікавлення та популяризації академічної мобільності.
  Наприкінці зустрічей всі учасники в невеликих групах провели обговорення можливих напрямів співробітництва та представили перспективні напрями для майбутньої наукової колаборації між університетами. Разом з організатором зустрічі Sarah Cardey визначили сильні та слабкі сторони, на які потрібно звертати уваги під час проведення наукових досліджень. Вона закцентувала увагу на зацікавленості у міжнародному співробітництві на рівні факультету та університету.

  Участь у даному семінарі – це корисний досвід для викладачів факультету тваринництва та водних біоресурсів, який в подальшому буде впроваджено під час проведення наукових досліджень, підготовки публікацій та наукових проектів. Отримані знання буде використано під час проведення занять та продовжено роботу над заохоченням студентів факультету до проведення наукової діяльності та спілкування зі студентами університету Редінга.
  Викладачі факультету тваринництва та водних ресурсів висловлюють своє приємне враження від семінару та дякують ректорату Університету за надану можливість обміну досвідом з науковцями провідних зарубіжних навчальних закладів.

  Бажаємо усім учасникам семінару мирного неба, нових напрямків міжнародної наукової співпраці та цікавих проєктів!
Слава Україні! Слава ЗСУ!

 

Наталія Свириденко,
доцент кафедри генетики, розведення
та біотехнології тварин
Ірина Кононенко,
доцент кафедри аквакультури

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook