На День знань на механіко-технологічному факультеті урочисто відкрили найсучаснішу навчальну лабораторію

5 вересня 2023 року
   На День знань, про урочистість якого від часу пандемії коронавірусу та півтора року російської агресії проти України якось призабули (не до того було!), на механіко-технологічному факультеті сталася приємна і, головне, професійно спрямована подія. На кафедрі технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М.П. Момотенка відкрито навчальну лабораторію Smart-технології машиновикористання у рослинництві. Хоча, як на мене, вона цілком претендує на дещо іншу назву – розумних рішень в експлуатації сільськогосподарської техніки. 

   До її створення долучилися випускники факультету, які сьогодні працюють в провідних світових фірмах з виробництва техніки для аграрного виробництва, розповідає завідувач кафедри Іван Роговський. Це і John Deere, яку представляв Антон Дригота, TITAN MACHINERYОлексій Грубрін, JCBОлександр Кучер, KUHN Віктор Шевчук. До цієї представницької компанії долучився також голова фермерського господарства Дмитро Мартинюк. І, безумовно, науково-педагогічні працівники кафедри та нинішні студенти механіко-технологічного факультету, які практично весь попередній рік своїми руками та можливостями брали безпосередньо участь у тому, що сьогодні цю навчальну лабораторію було відкрито в урочистій обстановці.

   Тут представлено найсучасніше діагностичне обладнання для техніки, з якою працюють гіганти агровиробництва у світі – починаючи від стробоскопіїї і закінчуючи програмним забезпеченням на основі штучного інтелекту машиновикористання у рослинництві, коментує декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко.

   Добру справу зробили, відзначаючи цей здобуток кафедри, зазначив ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Єдине, що ще потрібно зробити, – це доопрацювати робочі місця з методичним забезпеченням і розмістити на більшій площі.

    І це правда так! Адже для якогось іншого університету представленого у новоствореній лабораторії обладнання (а продемонстровано тут далеко не все!) вистачить на кілька таких лабораторій.
   Так що у майбутніх агроінженерів НУБіП України з’явилась прекрасна можливість познайомитися з усім цим та професійно зростати, як того і потребує сьогодення.

 
Валентин Обрамбальський

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook