Здобувачі освіти першого курсу спеціальності 274 "Автомобільний транспорт" відвідали ботанічний сад НУБіП України

5 вересня 2023, 8:59
НУБіП України

           В перший день вересня здобувачі освіти першого курсу механіко-технологічного факультету спеціальності 274 "Автомобільний транспорт" разом з доцентом кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів Оксаною Ачкевич  відвідали ботанічний сад НУБіП України.

Першокурсників, в першу чергу, вразила краса та багаточисельність різноманітних дерев, декоративних кущів, екзотичних квітів. Завдяки табличкам з детальним описом біля кожної рослини студенти мали можливість дізнатись для себе багато нової та цікавої інформації про ці рослини. На території ботанічного саду зростає велика кількість видів рослин, понад 3500 одиниць. Загальна площа ботсаду складає 53 га. Тут розміщена навчальна база та практична лабораторія, розсадники лісових та декоративних рослин і багато інших науково-навчальних ділянок.

Студенти дізналися, що заснування ботанічного саду відбулось в далекому 1928 році.  Молоде покоління було вражене результатами багаторічної кропіткої праці людей, які вклали душу в створення, розширення та підтримання саду в прекрасному стані. Тут створенні експозиційні ділянки хвойних рослин Далекого Сходу, Кавказу, квітково-декоративних рослин, троянд, бузку, географічні посадки дубів. В колекції тропічних та субтропічних рослин представники бромелієвих, цитрусових, кипарисів тощо.

  

Територія в ботанічному саду облаштована для звичайних відвідувачів, тут є вимощені доріжки, лавки, ліхтарі, альтанки, містки, струмочки, таблички з корисною інформацією та велика колекція дерев’яних скульптур. Особливо студентам сподобалися величезні скульптури мамонтів та динозаврів.

Першокурсники пройшлися екологічною стежкою, поспілкувались, зробили фото на згадку. По закінченні екскурсії студенти ділились враженнями і мають намір започаткувати традицію відвідувати сад в різні пори року.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook