Ph.D. Ректор Станіслав Ніколаєнко зустрівся з аспірантами серпневого набору 2023 року

5 вересня 2023, 10:00
  Тільки-но закінчився цикл зустрічей ректора Станіслава Ніколаєнка з поповненням бакалаврату зразка 2023 року, як вже настала черга аспірантів цьогорічного серпневого набору. Організаційна зустріч ректорату із аспірантами, зарахованими на місця державного замовлення та контракт, зібрала сьогодні більше 110 осіб (решта підключились дистанційно).

  Більшість із них – це випускники магістратури НУБіП і, відповідно, добре знають університет. Та зібрали їх цього разу в дещо іншій іпостасі – як майбутню гідну зміну нинішньому поколінню науково-педагогічних працівників нашого вишу.

 

  Станіслав Ніколаєнко представив їм університет, його історію та потенційні можливості, випускників, які складають політичну та наукову славу України. І відповідати цьому високому рівню – прямий обов’язок нового аспірантського поповнення. Адже саме тим, хто має інтелектуальний потенціал, – вже завтра давати відповіді на проблеми та виклики часу (що проходить під вибухи російських ракет по українській землі), підкреслив очільник університету.
  Найкращий же спосіб розвитку країни – це економіка знань. Той, хто ставить сьогодні лише на сировинні ресурси, – той програє. І наш університет робить все, від нього залежне, аби створювати нові знання.
  Аспірант має володіти певним набором компетентностей. Станіслав Ніколаєнко навів їх головні типи – з тим, щоб молодь звернула увагу на важливість набуття їх. І при цьому ніколи не можна молитися на застарілі догми: враховувати – так, але не молитися.
  Завдання університету – дати вам добру основу, а вже на ній – поставили міцні стіни і надійний дах.

  Звертаючись до всіх присутніх і до кожного конкретно, ректор закликав їх визначитися з науковим напрямом, обрати злободенні теми, розвивати науку та розвиватися самим – як науковці, як громадяни, як патріоти.

 

  Про базові основи підготовки здобувачів ступеня доктора філософії говорив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. Доктор філософії – це третій рівень вищої освіти та водночас перший науковий ступінь, що накладає певну відповідальність в ході освітньо-наукової підготовки, зазначив він. В НУБіП вибудована цілісна органічна структура управління навчанням аспірантів, координуючу функцію якої виконує відділ аспірантури. А щорічне оцінювання здобувачів відбувається за такими складовими, як освітня, наукова, педагогічна та пізнавальна компоненти.

 

 

 

  На першочергових завданнях аспірантів під час реалізації освітньо-наукового процесу підготовки зосередив увагу завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко. І найближче з них (відповідно до норм чинного законодавства) – оформлення індивідуальних планів та затвердження впродовж наступних двох місяців тем дисертаційних досліджень.

 

  А на завершення зустрічі голова ради аспірантів Сергій Михнюк відзначив взаємокоординацію аспірантської спільноти. А до неї сьогодні належать більше 900 науковців, яким вже завтра розвивати Україну на свою Alma mater.

 

 Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook