Студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології пізнають історію нашого університету

6 вересня 2023 року

  Студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології 2 групи 1 курсу спеціальності 202 «Захист і карантин рослин», продовжують знайомство із університетом. Про історію університету, далеку і не дуже, про сучасну діяльність факультетів студенти дізнались на цікавій та пізнавальній екскурсії, яку провела директор музею історії НУБіП України Марія Поливач.


  Студенти дізнались, що наш університет бере початок від сільськогосподарського відділення, яке було відкрите у Київському політехнічному інституті ще у 1898 році, а в 1923 році сільськогосподарський інститут став самостійним вищим навчальним закладом. Саме з тих, вже далеких часів і почалась славетна історія Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 


  Експонати музею, що розкривають історію становища і розвитку нашого університету, викликали зацікавленість та жваве обговорення з боку студентів групи. Студентам було цікаво дізнатись і про становлення сільського господарства на території України, про будівництво корпусів університету, про різні варіанти тлумачення назви місцевості, де розташований наш університет. Серед найдавніших експонатів – предмети середньовіччя та часів козацтва, серед найсучасніших – прапор, підписаний студентами, які зараз захищають нашу країну та тубуси снарядів.

 

  Студенти з цікавістю ознайомились із стендами, де представлене культурно-масове життя студентства, видатні випускники університету, сучасна навчальна, дослідницька, міжнародна діяльність ННІ та факультетів НУБіП України, співпраця з іншими науковими закладами світу.

 


  Після екскурсії студенти чітко зрозуміли, що історія нашого університету давня, славетна та багатогранна й необхідно сумлінно навчатись, брати активну участь у житті університету, примножуючи його славу! Дякуємо за екскурсію директору музею Марії Поливач.


Куратор 1 курсу 2 групи спеціальності 202 «Захист і карантин рослин»,
доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин
Ольга Дмитрієва

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook