Відбулася відкрита лекція в рамках курсу "Основи метрології, взаємозаміни та стандартизації"

6 вересня 2023 року

  У ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження 5 вересня 2023 року відбулася відкрита лекція на тему "Похибки вимірювань" у рамках навчального курсу "Основи метрології, взаємозаміни та стандартизації", який читається для спеціальності 163 – Біомедична інженерія. Цю лекцію провела асистент кафедри електропостачання ім. проф. В. М. Синькова Вікторія Ликтей відповідно до затвердженого розкладу [https://nubip.edu.ua/node/132076].

 

  Лекцію в online-форматі відвідали студенти 3 курсу, а також НПП інституту енергетики, автоматики і енергозбереження: завідувач кафедри Олександр Гай, доцент Світлана Макаревич, асистент Павло Федорченко, доцент Дмитро Сорокін та доцент В’ячеслав Васюк.

 

  Лектором на занятті була зосереджена увага на основних термінах та поняттях, які пов'язані з вимірюваннями, такі як, наприклад, точність, розглянуто різні види похибок вимірювань, зокрема систематичні та випадкові та представити методи та стратегії корекції похибок вимірювань, які можуть використовуватися для підвищення точності результатів. Всі присутні відмітили, що лекція проведена на високому рівні.

 

Олександр Гай,

завідувач кафедри

електропостачання ім. проф. В.М. Синькова

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook