Вдосконалюйте свої наукові знання разом з науковою бібліотекою: магістри першого року навчання отримують навчально-методичну літературу

7 вересня 2023 року

   З 04 вересня 2023 р. у магістрів першого року навчання розпочалось навчання в очному форматі. Наукова бібліотека активно долучилась до забезпечення цієї категорії студентів необхідною навчальною та науковою літературою.
   Тож, магістри приходять за потрібними їм книгами для освітнього процесу як в центральну бібліотеку, так і в філії бібліотеки. Водночас, вони мають можливість отримати і електронні копії підручників та навчальних посібників на власні електронні скриньки, попередньо заповнивши невеличку онлайн-форму.

   Крім цього, працівники бібліотеки проводять також для магістрів першого року навчання заняття з інформаційної культури. Під час таких зустрічей, Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки, знайомить студентів з ресурсами та сервісами книгозбірні, наголосивши, що бібліотека надає послуги своїм користувачам як очно, так і онлайн.

   Важливо, що магістрам для вдосконалення своїх знань та саморозвитку потрібно якомога більше наукової інформації, а бібліотека саме надає доступ до світових баз даних такої інформації, зокрема, до SCOPUS, Web of Science, Research4Life, видавництва Кембриджського університету Cambridge University Press та інших.

  Тож, під час занять Тетяна Кіщак знайомить студентів з правилами користування цих баз даних, а також нагадує, що в бібліотеці функціонує сервіс інформаційного моніторингу, за допомогою якого можна отримати сучасну наукову інформацію на власну електронну пошту, попередньо надіславши запит.

 Майбутні випускники магістратури можуть реалізовувати себе в подальшому в науковій діяльності, а тому для них надважливо вже зараз пам’ятати про академічну доброчесність та плагіат. Адже бути доброчесним надзвичайно просто – достатньо лише самостійно вивчати, досліджувати, критично мислити та креативити, а не привласнювати думки інших та перефразовувати тексти з різних джерел й цитувати авторів згідно стандартів.

   В сучасному світі надважливо отримувати якісні знання та навчатись протягом усього життя, а для цього потрібно мати доступ до перевірених та достовірних джерел, бібліотека є тим місцем, де кожен може знайти саме такі джерела.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook