Асистентська практика філологів: Незабутній досвід – відчути себе в ролі педагога

7 вересня 2023, 19:24

 

Студенти груп ФілА-22001м і ФілН-22001м розпочали новий навчальний рік з проходження виробничої (асистентської) практики, яка тривала з 14 серпня по 1 вересня 2023 р. Протягом першого тижня студенти відвідували лекційні та практичні заняття викладачів кафедри іноземної філології та перекладу, на основі яких склали власні розробки лекцій та практичних занять з фахових дисциплін, а впродовж двох наступних тижнів практиканти мали змогу випробувати себе безпосередньо в ролі викладачів іноземних мов.

  Загальні враження у всіх практикантів були позитивними. Студентам сподобалося працювати у ролі викладачів, керувати процесом викладання, пояснювати новий матеріал, оцінювати студентів і обґрунтовувати оцінки. Це був унікальний досвід, який ми отримали, оскільки під час занять напрацьовували свої педагогічні навички, вдосконалювали свої знання з англійської й німецької мов та теорії й техніки перекладу. Комунікація зі студентами на заняттях для майбутніх магістрів була на чудовому рівні, позаяк ми отримували зворотній зв’язок щодо викладання від студентів, з якими працювали. Зі свого боку, керівники практики надавали поради щодо виправлення недоліків, які виникали в процесі занять.

 

  Загалом, програма асистентської практики була виконана у повному обсязі, про що свідчать розроблені власні заняття та практичне застосування набутих умінь і навичок у процесі викладання. Своїми враженнями від виробничої (асистентської) практики студенти поділилися на підсумковій зустрічі. Кожен магістрант звітував про власний досвід підготовки та проведення занять згідно з вимогами програми щодо звітності, акцентуючи увагу на результатах практики, методах та прийомах, які були застосовані в аудиторіях під час самостійно проведених занять, відчуттях від перебування в ролі викладача, висновках щодо якості проведення практики та її важливості в освітньому процесі підготовки викладачів англійської й німецької мов.

Горькавий Євгеній, Ващенко Кирило,
магістранти 2 року навчання спеціальності «Філологія»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook