Кубок НУБіП України з кінно-спортивних змагань знайшов свого власника

7 вересня 2023 року
  Приємною несподіванкою для кінної спільноти України стало проведення вперше в історії Кубку НУБіП України з кінно-спортивних змагань на базі ННВЛ конярства, кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, що відбулись 02-03.09.2023 року.

  Організаційний комітет доклав грандіозних зусиль та створив дійсно спортивне свято як для спортсменів, так і для глядачів. Сам турнір тривав два дні: перший ‒ конкур, другий ‒ виїздка. Загалом в перший день стартувало 50 спортивних пар з понад 10 спортивних клубів та команд.

  Супроводжував, заряджав та створював неймовірну атмосферу, золотий голос кінного спорту України Руслан Каганович, а допомагала йому секретар турніру Софія Рубінківська. Суддями змагань були: суддя 3 категорії Всеукраїнської федерації кінного спорту України Анжеліка Дідковська, член атестаційної комісії та почесний суддя Всеукраїнської федерації кінного спорту України Ірина Козіна та суддя міжнародної категорії Марія Джуманджук.
  У програмі змагань з конкуру налічувались 5 маршрутів з висотою перешкод від 50 см до 100 см. В першому маршруті Дебют (50 см) взяли участь 11 спортивних пар. Всі учасники показали чудове та якісне проходження маршруту й усі отримали подарунки.
  Далі вже розпочалася боротьба за призові місця та перемогу у кожному з маршрутів на інших висотах. До речі, маршрути з висотою перешкод 50, 60, 80 см судилися за статтею правил «Ідеальний час», а 90 та 100 см на чистоту та швидкість.

 

 Досить ефектні та технічні виступи продемонстрували спортсмени на маршруті 90 та 100 см. Золоту нагороду за цими двома висотами отримав старший тренер ННВЛ конярства Микола Дяченко та Мальбур, а бронзу на маршруті 100 см виборола наша студентка Олеся Масюк.

  Другий день турніру присвячувався виїздці. Хочеться зауважити, що в ній прийняло участь рекордна кількість учасників з початку війни в Україні. На манеж вийшли 84 спортивні пари, які демонстрували свої вміння у 7 тестах ‒ змагання для молодих, «Діти» в тесті командний приз, «Юнаки» в тесті командний приз, тести L-5, М4, RE-8, Малий приз та Великий приз.

  У тесті Великий приз кандидат у майстри спорту Живага Ольга та Абсент продемонстрували нам найвищий рівень професіоналізму та майстерності верхової їзди.
  Всі учасники були задоволені та отримали масу позитивних емоцій.

Дякуємо Збройним силам України!
Все буде УКРАЇНА!!!

 

Анжеліка Дідковська,
завідувач ННВЛ конярства факультету
тваринництва та водних біоресурсів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook