Пізнавальне знайомство першокурсників факультету захисту рослин, біотехнологій та екології з НУБіП України!

7 вересня 2023 року

  Студенти 1 курсу, 2 групи факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальності 202 «Захист та карантин рослин» розпочали не тільки очне навчання в університеті, а й активне знайомство з самим університетом, навчальним складом, підрозділами, його історією та сучасністю. Доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин, куратор групи Ольга Дмитрієва допомагає першокурсникам пізнавати університет та легше адаптовуватися до нових умов навчання.

 
  1 вересня першокурсники відвідали неймовірний Музей анатомії на факультеті ветеринарної медицини. Компетентний та доброзичливий екскурсовод, доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Микола Стегней ознайомив студентів з унікальними експонатами музею, провів змістовну, цікаву екскурсію.

 

  Студенти були в захваті, як від експонатів музею, так і від величезної роботи, що була проведена колективом кафедри, студентами різних років навчання і фундатором музею Олегом Мельником. В музеї зібрано понад 1,5 тисячі анатомічних експонатів з представників фауни всіх континентів, студентів особливо вразила різноманітність опудал тварин, а також скелети, де можна побачити носорога, жирафа, пітона, крокодила, ведмедя, тигра, лисиці, вовка, тюленя, птахів, коней, мавп, кіз, людини, 26-метровий скелет кита, який не помістився в жодне приміщення та знаходиться під укриттям перед корпусом. Крім того, в музеї, деяких навчальних лабораторіях, коридорах кафедри оригінальні декорації, неперевершені композиції з дерева, галерея відомих анатомів та почесних працівників кафедри, портрети яких виконані з бурштину, унікальна бібліотека.

 

 

  На екскурсії студенти отримали цікаву розповідь про заснування, розвиток музею, анатомічні експонати (скелети, внутрішні органи, окремі фрагменти скелетів, опудала представників фауни суходолу усіх континентів й гідросфери), а й зрозуміли, що музей — неперевершена база для навчання і наукових досліджень, адже велика колекція музею активно використовується в навчальному процесі: студенти мають можливість познайомитися з будовою тіла найрізноманітніших представників світової фауни.

 

  6 вересня студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології відвідали Музей історії університету. Про історію університету, далеку і не дуже, про сучасну діяльність факультетів студенти дізнались на цікавій та пізнавальній екскурсії, яку провела директор музею Марія Поливач. Музей складається з 3 відділів: перший присвячено становленню сільського господарства на території України та історії становлення майбутнього передового аграрного університету; наступний – Другій світовій війні та АТО; третій – періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України, показаний у світлинах, історичних документах і речах.

  Студенти дізнались, що наш університет бере початок від сільськогосподарського відділення, яке було відкрите у Київському політехнічному інституті ще у 1898 році, а в 1923 році сільськогосподарський інститут став самостійним вищим навчальним закладом. Саме з тих, вже далеких часів і почалась славетна історія Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 


  Експонати музею, що розкривають історію становища і розвитку нашого університету, викликали зацікавленість та жваве обговорення з боку студентів групи. Студентам було цікаво дізнатись і про становлення сільського господарства на території України, про будівництво корпусів університету, про різні варіанти тлумачення назви місцевості, де розташований наш університет. Серед найдавніших експонатів – предмети середньовіччя та часів козацтва, серед найсучасніших – прапор, підписаний студентами, які зараз захищають нашу країну та тубуси снарядів.  Першокурсники з цікавістю ознайомились з стендами, де представлене культурно-масове життя студентства, видатні випускники університету, сучасна навчальна, дослідницька, міжнародна діяльність ННІ та факультетів НУБіП України, співпраця з іншими науковими закладами світу. Після екскурсії студенти усвідомили наскільки історія нашого університету давня, славетна, багатогранна, тому необхідно сумлінно навчатись, брати активну участь в житті університету, примножуючи його славу!

 


  Щиро вдячні доценту кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Миколі Стегней та директору музею Марії Поливач за цікаві та пізнавальні екскурсії для першокурсників факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

Наталія Батрак

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook