Здоров’я — це найбільший скарб людини

10 квітня 2023, 10:10

 На наше переконання, здоров’я — це найбільший скарб людини. Майже всі знають цю тезу, але усвідомлює її не кожен. Про здоров’я і здоровий спосіб життя у нашого народу є чимало прислів’їв і приказок: «Найбільше багатство — здоров’я»; «У здоровому тілі -— здоровий дух»; «Хто про здоров’я дбає, тому і Бог помагає». Газетні кіоски і книжкові лотки переповнені літературою про різноманітні способи оздоровлення. Проте інколи складається враження, що люди, тільки захворівши, розуміють, що позбавлені чогось надзвичайно важливого в житті. Особливо молодь, яка марнує своє здоров’я, уживаючи наркотики, алкоголь, курячи тютюн.


З розвитком сучасного світу люди часто забувають про це. До факторів, що визначають здоров’я населення, належать такі: відтворення здоров’я, його формування витрата і відновлення. Відтворення здоров’я, або охорона і реалізація генофонду, народження здорового потомства, визначається багатьма біологічними, соціально-економічними і санітарно-гігієнічними умовами. Динамічний ритм сучасного життя, постійні стреси теж, на жаль, не сприяють зміцненню здоров’я людини. В останні роки люди усе більше розуміють, що найкращі ліки може дати лише сама природа. Тому намагаються перебувати в гармонії з природою, шанобливо ставитися до неї, використовуючи її багатства. Переконані, що саме перебування на природі значно покращує настрій, самопочуття людини, підвищує захисні сили організму.

Викладач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Світлана Цимбал та групи БТ2301, БЗКЕР 2002, АГР 2301, АГР 2302, АГР 2303 дійшли до висновку, що здоров’я та здоровий спосіб життя — це запорука не тільки щасливого майбутнього, а й багатьох інших речей: успіху, стабільності, у деяких випадках — перемоги. Не забуваймо: «У здоровому тілі — здоровий дух!»

 

Світлана ЦИМБАЛ

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook