ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ГРИВНІ

5 вересня 2023 року
02 вересня 1996 року в незалежній Україні з’явилась власна грошова одиниця – гривня.
Гривня – це не лише грошова одиниця, а й один із символів української державності. Власні гроші поряд із іншими державними символами – гербом, гімном, прапором – є основними атрибутами, що визначають незалежну державу. Вони презентують країну світу та є багатим джерелом знань про її історію, культуру, традиції. На монетах та банкнотах гривні зображено державну символіку та елементи національної культури, портрети видатних діячів української історії, науки та культури – творців незалежності.
Не обійшли увагою цю визначну для України подію і викладачі циклової комісії економічних дисциплін. Разом зі здобувачами освіти економічних спеціальностей. 04 вересня 2023 року в режимі он-лайн відбувся круглий стіл, приурочений до Дня народження гривні «Життєвий цикл гривні».
Члени гуртків економічних спеціальностей підготували змістовні доповіді: історія виникнення гривні; вдосконалення та розвиток гривні; обіг грошей в Україні; цікаві факти про гривню; процес створення та перспективи розвитку електронної гривні.
Циклова комісія економічних дисциплін дякує учасникам круглого столу та всім слухачам!
 
Людмила АЛЄКСОВА,
голова циклової комісії економічних дисциплін
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook