Студенти-міжнародники відвідали гостьову лекцію професора Екс-Марсельського університету (Франція) Сіріла Асланова

8 вересня 2023 року

8 вересня студенти 4 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні науки та регіональні студії» мали можливість завітати на дуже цікаву лекцію доктора лінгвістичних наук, професора Екс-Марсельського університету (Франція) - Кирила Асланова.
Зустріч була присвячена «The Interest for Ukraine in Twentieth-Century French Literature». Під час лекції спікер наголошував на тому, що інтерес до України у французькій літературі ХХ століття виявився досить значущим і різноманітним. Цей інтерес впливав на творчість численних французьких письменників, які звертали увагу на різні аспекти української культури, історії та суспільства.

     

Більш того, для нас, міжнародників, цей захід був дуже важливим та корисним, оскільки ми дізналися як французька література ХХ століття інтерпретувала Україну, її історію, та всі події, які відбувалися тоді. Крім того, лектор, познайомив нас з важливими постатями французької літератури ХХ століття, які висвітлювали всі події з історії України. До прикладу, Гійом Аполлінер (1880–1918) висвітлив відому подію в історії України, як запорожці писали листа султану Константинополя. Тож цей письменник висвітлив героїзм козаків, як вільних і незламних людей. Також професор згадував багато українських постатей, але ми для себе виділили С. Петлюру. У французькій літературі ХХ століття український політичний діяч зустрічається в контексті описування української історії та революційних подій того часу.

     

Також важливо зазначити, що існує різні погляди на Петлюру та його діяльність. У Франції, де впродовж ХХ століття існувала діаспора українців, його постать може розглядатися з різних позицій: як героя, що виступав за незалежність України, чи як особистості, спроби якої супроводжувалися внутрішніми конфліктами та протиріччями.
Підсумовуючи зазначимо, що ця зустріч дала нам можливість побачити жвавий інтерес до подій в Україні у французькій літературі ХХ століття очима самих французів. Також надихнуло знову і знову вивчати та поглиблювати знання про нашу культуру, та поширювати її на весь світ.
Дякуємо, за таку можливість долучитися до лекції та почути нове для себе. Приєднуйтеся до цікавих зустрічей та поглиблюйте свої знання про нашу культуру з різних поглядів на неї!

 

 

Юлія Гаврилюк,
староста групи МВ-20003б,
Дар’я Щукіна,
заступник старости групи МВ-20003б

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook