Популяризація трипільської культурної спадщини серед здобувачів вищої освіти спеціальностей «Туризм і рекреація», «Готельно-ресторанна справа»

7 вересня 2023 року

    Смолякова Людмила Іванівна – українська місткиня, яка досліджує трипільську культурну спадщину, реконструює та популяризує її в Україні та інших країнах світу, директорка Музею «Дивосвіт Трипілля» 5 вересня 2023 року провела лекційне заняття зі студентами спеціальностей «Туризм і рекреація», «Готельно-ресторанна справа» на тему «Популяризація трипільської культурної спадщини».

 
  Народна Майстриня розповіла про свою двадцятирічну роботу з реконструювання більше трьох тисяч скульптур, посуду, речей за трипільськими зразками. Її знайомство з Трипільською культурою відбулося у 1999 році після зустрічі з археологами, на яку запросив викладач Української сільськогосподарської академії (нині Національний університет біоресурсів і природокористування України) Володимир Довбах.
  Людмила СМОЛЯКОВА акцентувала увагу на унікальності Трипільської кераміки, яка являє собою своєрідний літопис життєвої філософії трипільців, про дивовижні орнаменти, які відображають місію цієї цивілізації. Українська місткиня популяризує Трипільську культуру як серед співвітчизників, так і за кордоном, відтворюючи зроблену руками пращурів трипільську кераміку.
  Студенти і викладачі познайомились з відеоматеріалами про дивовижність Трипільської культури, наочними експонатами з власної колекції пані Людмили, які також представлено в Музеї НУБіП України.
  Людмила Іванівна запросила долучитись студентам і викладачам до формування туристичних маршрутів по історичним місцям Трипільської цивілізації, до створення унікального в своєму роді посібника.
  Усі присутні отримали неоціненні знання, які відображають невідомі сторінки української історії, позитивні емоції і поштовх на подальшу працю.

  Студентство, колектив кафедри та ННІ неперервної освіти і туризму щиро вдячні шановній Людмилі Іванівні за зустріч і можливість доторкнутися до Трипільської культури.

 
 
Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувачка кафедри
готельно-ресторанної справи та туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook