Науково-методичний семінар для здобувачів третього освітньо-наукового рівня доктора філософії 011 «Освітні, педагогічні науки»

9 вересня 2023 року

На кафедрі педагогіки відбулася зустріч із здобувачами третього освітньо-наукового рівня доктора філософії.

Наука є пріоритетним напрямом діяльності вищої школи. Саме тому в НУБіП України основною формою підготовки науково-педагогічних і наукових кадрів, починаючи з 1954 року є аспірантура. Підготовка здобувачів третього освітньо-наукового рівня доктора філософії у НУБіП України здійснюється на очній (денній, вечірній) та заочній формах навчання.
У перші дні вересня  науковці кафедри педагогіки зустрілися із аспірантами різних років навчання за освітньо-науковою програмою 011 Освітні, педагогічні науки, запросивши на зустріч і тих, хто тільки починає свій шлях наукових досліджень – аспірантів першого року навчання, аби молоді науковці познайомились, обмінялися досвідом.
Зустріч пройшла у стінах Лабораторії віртуальної реальності – гордості кафедри педагогіки. Постійно працюючи над питанням вдосконалення якості освітнього процесу, який би не тільки сприяв формуванню нових компетентностей здобувачів освіти, але і був для них захоплюючим, цікавим, сучасним, НПП кафедри педагогіки, а саме завідувачем кафедри, докт.пед.наук, доцентом Русланом Сопівником та докт.пед.наук, доцентом Олександром Кучаєм було зініційовано заснування цієї  Лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій в освіті, де  здобувачі вивчатимуть такі дисципліни, як «Розумні цифрові технології в освіті», «WEB-програмування», «Сучасні технології програмування», «Педагогічні і психологічні засади міжособистісної взаємодії у віртуальному освітньому середовищі». 
Серед меценатів, за сприяння яких створюється лабораторія, варто назвати компанії «Шибас», «Плантоніт», «БТУ – Центр України», «ICS-актив», «Сільпо» інші.
Лабораторія може використовуватися і для підготовки педагогічних кадрів з метою оволодіння ними сучасними гаджетами і девайсами, програмними додатками, інструментами, що можуть використовуватися для налагодження педагогічної взаємодії з усіма учасниками освітнього процесу. 
Саме тому, крім знайомства та вирішення організаційних моментів, аспірантам презентували можливості лабораторії, обладнаної за останнім словом техніки: 15 сучасних компʼютерів, сенсорний тачборд, мультимедійний проектор, окуляри віртуальної реальності Oculus Quest 2, бездротова аудіосистема, LCD телевізор, багатофункціональний пристрій. Різноманіття сучасних девайсів викликало шквал емоцій схвалення і захоплення: кожен хотів спробувати себе у ролі користувача. Таран Максим, Мороз Олег, Шакун Наталія, Андрусик Павло, Рахманіна Аліна, Костинюк Василь, Марусяк Василь та інші аспірнати стали учасниками зустрічі. 
 
Особливо хочеться підкреслити участь у науковому зібранні Романа Бабковича - керівника департаменту товарів для населення БТУ-ЦЕНТР, активного донатора процесу створення та оснащення лабораторії, який цього року теж поповнив ряди молодих науковців, ставши аспірантом. Завідувач кафедри докт. пед.наук, доцент Руслан Сопівник та професор кафедри, докт.пед.наук, доцент Олександр Кучай окремо підкреслили, що аспіранти можуть використовувати усі можливості лабораторії для впровадження своїх наукових досліджень. 
Відбулося також обговорення тем дослідницьких пропозицій студентів аспірантури першого року навчання. Жвавий діалог зацікавлених у майбутті нашої держави осіб затягнувся на кілька годин, бо кожен хотів поділитись як власними надбаннями, так і почути думку молодих науковців та керівників наукових досліджень.  
Світ не стоїть на місці в питанні освоєння нового. Колектив кафедри педагогіки крокує в ногу з часом, опановуючи нове, втілюючи новітні технології в освітній процес, створюючи широкі можливості для здобувачів освіти у плані їх професійного становлення та зростання.
 
 
Доцент кафедри педагогіки 
Лідія Чередник
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook