Так з чого ж починається ветеринарна медицина для першокурсника?!

10 вересня 2023, 15:00

Якщо: «театр починається з вішалки» – то пізнання ветеринарної медицини першокурсниками починається з АНАТОМІЇ! У всякому разі так слід розуміти напис у «кінній» (секційній) залі», який викладений справжніми кінськими зубами – «Анатомія – мати медицини».

Дана «кінна» зала розташована на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології ім. акад. В. Г. Касьяненка. А поряд із означеною залою розміщено ряд оздоблених навчальних та секційних аудиторій. Проте, «родзинкою» кафедри є музей анатомії, який не має собі рівних за кількістю анатомічних експонатів – їх більше аніж 1,5 тисячі та вони представляють біорізноманіття фауни усіх кінців світу! Однак унікальність анатомічного музею полягає ще і у способі підготовки власне експонатів, а саме у новітній технології пластинації, або полімерному бальзамуванні, що забезпечує виготовлення якісних анатомічних експонатів. Фундатором та винахідником даного методу є завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології ім. акад. В. Г. Касьяненка, доктор ветеринарних наук, професор Мельник Олег Петрович.
І це лише незначна частина інформації, яку студенти 1 курсу 7 групи дізналися під час екскурсії музеєм анатомії, яку провів на надзвичайно високому фаховому рівні доцент кафедри, кандидат ветеринарних наук Стегней  Микола Михайлович.

       

    

Під час екскурсії студенти мали змогу ознайомитися із експозицією скелетів рідкісних тварин, серед яких: білий носоріг, африканський слон, морські та літаючі ссавці, плазуни, представників орніто- та іхтіофауни. Велику зацікавленість у студентів викликали чучела тварин, які представлені окремою залою. Копітка робота таксидермістів кафедри знайшла свій відклик у досконалих чучелах рідкісних тварин, зокрема, чучело тигра, яке є центральною «фігурою» у залі музею анатомію та викликає захоплення.

    

Тож побажаємо нашим першокурсникам успіху, творчої наснаги та терпіння,

оволодіваючи складною, однак, цікавою дисципліною – анатомією тварин!

Наставник групи, доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії

Сергій Гончаров 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook