Стежками університету – шляхами знань

11 вересня 2023 року

Славне минуле, робоче сьогодення, омріяне майбутнє завжди приваблюють, як тих, хто вже завершив навчання у обраному колись закладі вищої освіти (ЗВО), так й тих, хто тільки-но стали його студентами. Знання історії й сучасності власної Alma Matir, як і організація навчального процесу у ЗВО, традиції підготовки бакалаврів тих чи інших спеціальностей, завжди знаходять своє чільне місце у навчальному процесі.
Кафедрою міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України таку тему навіть внесено до програми навчальної дисципліни Вступ до спеціальності міжнародні відносини.

     

І щороку у вересні заняття першокурсників-міжнародників починаються розкриттям саме цієї теми програми навчання. Ось й цього року відповідну лекцію бакалаври груп МВ 23001 б, МВ 23002 б прослухали так би мовити «атмосферно». Аудиторією для нас стали Музей історії НУБіП України, де від ученого секретаря музею Т.М.Чумак ми почули історію заснування і процвітання університету, в якому наразі навчаємось, дізнались як створювались, руйнувались, переносились, реконструювались корпуси і які спеціальності охоплював ЗВО багато років тому, знайшли відмінності і помітили величезний прогрес та мальовничі кутки університетського кампусу, у якому на кожному кроці промовляє історія: героїчна й славна.

     

     

Переконані, ми дуже інформативно провели навчальну годину на території НУБіП України.
Викладач кафедри Сергій Асатуров провів невеличку екскурсію стежками нашого студмістечка. Ми ще раз пройшлися Алеєю Слави, уклонилися пам’яті видатних вчених й педагогів, які прославили університет в Україні та за кордоном, зупинились біля Книги знань, відвідали, скільки дозволяв час, ботанічний сад, прослухали інформацію від викладача про героїчне минуле Університету у Другій світовій війні та подвиг його викладачів та студентів під час оборони нашого міста. На завершення, бакалаври обійшли територію декількох корпусів та зробили приємні фото на згадку.

          

          

          

Нема чого й казати, що студентам дуже сподобалась прогулянка і форма подання навчального матеріалу, й надалі хотілось би ще більше таких цікавинок у нашій підготовці.

 

 

 

Марія Гончаренк,
староста групи 23001 б
Анна Руденко,
староста групи 23002 б

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook