Першокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК подорожують цікавими місцями університету

11 вересня 2023 року

 Студенти третьої групи факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, весь тиждень відвідували ексклюзивні місця Національного університету біоресурсів і природокористування України, разом із куратором доцентом кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Тетяною Розбицькою.

     Цього тижня знайомство із цікавинками університету розпочалося із відвідування унікальної навчально-наукової лабораторії «Музею грошей, банківської справи та страхування». Саме ця аудиторія є окрасою аудиторного фонду 10 навчального корпусу НУБіП України. На сьогодні це абсолютно унікальна лабораторія серед українських вишів. 

       Першокурсники, відвідавши лабораторію, дізналися про історію грошей, розвитку банківської і страхової справи у світі та в нашій країні за 2000 років, про новітні тенденції у цих сферах. В лабораторії представлені ексклюзивні музейні експонати та стенди, які дозволяють уявити, як проходив розвиток грошей і страхової системи. Лабораторія має наковальню, яка дозволяє карбувати власні монети як нагороду кращим студентам, призерам олімпіад, гостям.

       Щиро дякуємо за креативне представлення лабораторії та розповідь завідувачу кафедри банківської справи та страхування Вікторії Костюк.

      Також першокурсники відвідали природничий музей в 12 навчальному корпусі. Музей анатомії, як і кафедра анатомії та гістології тварин імені академіка Володимира Касьяненка, є частиною факультету ветеринарної медицини НУБіП. 

       На сьогоднішній день в музеї зібрано понад 1,5 тисячі анатомічних експонатів, які представляють фауну всіх континентів. Першим експонатом тут став череп антилопи кані. Також є скелет носорога під ім’ям Джоні, який колись мешкав в Київському зоопарку, та його дружини. Не менш вагомим є експонат вовка, який знімався в рекламах для українського телебачення.

      Під час екскурсії, студенти були вражені  оздобленням та оригінальними малюнками природи в коридорах та навчальних лабораторіях, численними колекційними зразками тварин та  портретами визначних фахівців.

Висловлюємо щиру вдячність доценту кафедри Миколі Стегнею за чудову та змістовну екскурсію, за розповідь про всі тонкощі анатомічної будови природніх організмів, за сприяння у відвідуванні музею анатомії.

      Наступним місцем, яке відвідали юні технологи, в це місце хочуть потрапити всі студенти першокурсники, це Наукова бібліотека НУБіП України.

      Наукова бібліотека – це сучасний науковий, культурно-освітній, інформаційний центр, що забезпечує реалізацію потреб користувачів у одержанні найновішої інформації, одночасно формує інформаційну культуру майбутніх спеціалістів, які будуть працювати в принципово нових умовах інформаційного суспільства.

    Працівники бібліотеки ознайомили студентів із правилами користування бібліотекою, фондами читального й навчального абонементів, а також розповіли про сайт бібліотеки та особливості роботи з електронним каталогом і репозитарієм. У наявний вільного доступу до Wi-fi, а також можливість спілкування у дружній і теплій атмосфері за читанням книг, проведення інтелектуальних змагань. Найбільше сподобалося, організований працівниками бібліотеки, Квест, під час якого студенти ознайомились із каталогами, книгосховищем і абонементом, виконували цікаві і змістовні завдання та звичайно ж отримання подарунків. Дякуємо за проведений захід заступнику директора бібліотеки Неллі Марковій-Пипко.

        Ми, студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, щиро дякуємо за чудово проведений час, за знайомство з студентським містечком і обіцяємо надалі продовжувати знайомитися із університетом. Тож слідкуйте за сайтом нашого факультету та відвідуйте разом з нами унікальні місця НУБіП України. 

 

Студенти 1 курсу, 3 групи факультету харчових
технологій та управління якістю продукції АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook