Участь НПП кафедри глобальної економіки у Всеукраїнській науково-практичній конференції

11 вересня 2023 року
Інститут аграрної економіки

 Кандидат економічних наук, доцент кафедри глобальної економіки НУБіП Тімченко Ольга Леонідівна прийняла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Наукове забезпечення становлення та розвитку фермерського руху в Україні» присвячена 85 річчю з дня народження д.е.н., професора, академіка НААН Месель - Васеляка Віктора Яковича

5 вересня 2023 року к.е.н., доцент кафедри глобальної економіки Національного університету біоресурсів і природокористування Тімченко Ольга Леонідівна прийняла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Наукове забезпечення становлення та розвитку фермерського руху в Україні», присвячена 85 річчю з дня народження д.е.н., професора, академіка НААН Месель - Васеляка Віктора Яковича, яку було організовано Національним науковим центром «Інститут аграрної економіки» та ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України».
 
Учасниками конференції стали доктори та кандидати наук/доктори PhD, докторанти, наукові співробітники, аспіранти, магістри, керівники та фахівці комерційних організацій й органів державного та муніципального управління.
З привітальним словом до учасників наукового заходу звернувсяд.е.н., професор, академік НААН, директор ННЦ «Інститут аграрної політики» Лупенко Юрій Олексійович.
Друзі та колеги академіка В.Я. Месель-Веселяка розповіли про його життєвий і творчий шлях дослідника та науковця. Також, учасники конференції обговорили проблеми та перспективи розвитку фермерського руху в Украйні, соціально-економічне значення фермерства для сільських територій̆ та інші актуальні питання.
Тімченко О. Л. підготувала наукову публікацію на тему «Особливості експорту аграрної продукції в умовах воєнного стану». Науковець, провівши аналіз помісячної динаміки експорту продовольчих товарів та сировини для їх виробництва за січень-грудень 2020-2023рр зазначає, що стан експорту аграрної продукції України попри війну залишається стабільним. На думку науковця, цього вдалося досягти завдяки зусиллям уряду та зарубіжних партнерів, забезпечивши внутрішню продовольчу безпеку, й наростивши експортні потенціали. Здійснення порівняння обсягів, структури та динаміки у довоєнний період та на час воєнного стану показали, що найбільші виклики експорту продовольства в умовах воєнного стану – це порушення виробничо-збутових логістичних ланцюгів.
Конференція завершилася резолюцією, щодо наукового забезпечення встановлення та розвитку фермерського руху в Україні. 
 
Асистент кафедри глобальної економіки, 
Павленко Марина

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook