Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК учасник XI Форуму «Пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв: вчимося перемагати»

13 вересня 2023 року

 7-8 вересня у Львові відбувся XI Форум «Пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв: вчимося перемагати» в якому серед 5 тис. представників пивоварної галузі з України та з-за кордону взяла участь  інженер ННВЛ ферментаційних та бродильних виробництв факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Юлія Кириленко. Вона представила інноваційні технології крафтового пива, які створюються науковцями факультету, презентувала наукові семінари «Школа пивовара», які проводяться на базі лабораторії та запросила всіх до участі.

       На Форумі були представлені такі виробники як: Beermaster Brewery, First Dnipro Brewery, «Волинський бровар», Ale Point, «Рівень», «Ципа», Klymko Brewery, Red Cat Brewery, «Люстдорф», «Три слона», «Козівська реміснича броварня», Castlehill Brewery, Броварня на Грушевського, Elit, «Хмільний лев», «Шифр», 2085, Strong Distillery, Plandzhiyev, «Верховинка», APPLE SUN, «Бахус», «Рогатий заєць», «Квас Бевериджиз» та ін.

    Упродовж дня учасники обговорювали ситуацію в крафтовому пивоварінні і впровадження європейських стандартів; дискутували про стабільність пива, охоплювали увесь технологічний ланцюг приготування напою. Звернули увагу й на технологічні аспекти виготовлення дистилятів. 

Зокрема, цікавими були наступні теми:

• Пивоваріння: класика проти креативу, або які стилі пива варити, щоб продаватися?

• Створення дистилерії: від проєкту – до реалізації. Від яких помилок треба застрахуватися.

• Нове – це незабуте старе, або Креатив пивовара.

• Слабоалкогольні чи безалкогольні: тренд чи кардинальні зміни? Огляд ринку і розгляд перспектив слабо-та безалкогольних напоїв.

Впродовж двох дів проходила презентація обладнання, технологій і матеріалів для крафтового пивоваріння, дегустація напоїв від учасників Форуму – пива, міцних крафтових напоїв, дистилятів, сидрів тощо.             

      Багато випускників з курсів пивоварів, які навчалися на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК отримали почесні дипломи та високі оцінки на форумі, що викликає особливу гордість за їхні досягнення.

Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook