Магістри 2023 року вступу: прийшли у аудиторії, щоб опановувати сучасні освітні програми ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

13 вересня 2023 року

 Уже вдруге поспіль в умовах війни Національний університет біоресурсів і природокористування України розпочинає освітній процес.
Відповідно до графіка освітнього процесу, затвердженого наказом ректора університету від 11.08.2022 р. № 897, з 04 вересня 2023 року студенти ОС «Магістр» розпочали заняття в очному форматі.
Особливістю цього року в Навчально-науковому інституті енергетики, автоматики і енергозбереження стало значне збільшення кількості студентів, які вступили на ОС «Магістр» (майже 200 осіб). Приємно відзначити, що в цьому році в перше відбувся набір на спеціальність 144 освітньої програми «Інженерія відновлювальних джерел енергії та енергоменеджмент».

 

За думкою ректора Станіслава Ніколаєнка, надзвичайно важливо скористатись можливістю очного навчання. Університет розробив та запровадив адаптивний розклад занять, спрямований для набуття та закріплення практичних навичок студентів магістрів.

 

 

 

 

 

Навчання в очному форматі для студентів триватиме 4 тижні, далі слухачі магістратури навчатимуться в дистанційному режимі. Тому обов’язковою складовою, особливо для студентів, які вступили з інших закладів освіти України, є ознайомлення з навчальним порталом elearn, як складовою дистанційного навчання. Для цього у навчальних планах освітніх програм передбачено дисципліну «Інформаційні технології».

 

 

Невід’ємною складовою забезпечення якості освітнього процесу є комунікація дирекції інституту зі студентами.
12 вересня 2023 року відбулися організаційні збори дирекції інституту зі студентами магістратури 1 року навчання.

 

У вступному слові директор інституту Віктор Каплун зазначив, що студенти зробили вірний вибір, обравши НУБіП України, який за показниками в рейтингу «ТОП-200» увійшов до десятки кращих закладів вищої освіти і займає восьме місце, а серед ЗВО міста Києва – третє. Міжнародний рейтинг WEBOMETRICS включив НУБіП до трійки кращих університетів України. Велика заслуга в цьому досягненні всього колективу університету.
Акцентував очільник інституту увагу і на осучасненні матеріально-технічної бази інституту та інформував про те, що вже багато зроблено в плані створення інноваційних навчально-наукових лабораторій.

 

 

Заступник директора інституту Віталій Савченко ознайомив магістрів з графіком освітнього процесу, з особливістю формування розкладу навчальних занять, станом оплати за навчання та подальших кроків з підготовчої роботи щодо виконання кваліфікаційної магістерської роботи.

 

 

 

Важливою складовою для магістрів, які вступили на спеціальності інституту з інших, не споріднених спеціальностей, є підвищення рівня базових знань з дисциплін, які формують фахові ( спеціальні) компетентності базової бакалаврської підготовки за обраними спеціальностями. Відповідно до наказу ректора університету №818 від 01 вересня 2023 року та розпорядження директора інституту сформований тематичний план та розклад навчальних занять для всіх спеціальностей.

 

 

Лілія Мартинюк, заступник директора, координатор з виховної роботи та організації дозвілля студентів ознайомила учасників зустрічі з особливістю постановки студентів на військовий облік та виконання інших мобілізаційних заходів.
Студенти магістратури (Чередниченко Роман, Далько Роман, Дяченко Владислав, Каретний Том і ін.) були активними і задали багато питань щодо особливостей навчання в очному та дистанційному форматі, оплати за навчання, переліку документів для формування справи в режимно-мобілізаційному відділі, тощо.

 

Підсумував зустріч директор. Наголос був зроблений на обов’язковому відвідуванні та виконанні графіка освітнього процесу у повному обсязі. Знайдено порозуміння в тих, хто працевлаштований і має щільний графік роботи. І це найголовніше. Дякуємо за розуміння.

Побажаємо нашим студентам подальших успіхів у навчанні та успішного закінчення магістратури в мирній Україні!

 

Віталій Савченко,
заступник директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook