Аспіранти кафедри міжнародних відносин і суспільних наук успішно пройшли атестацію

25 серпня 2023 року

25 серпня 2023 року в дистанційному форматі відбулося засідання наукової ради гуманітарно-педагогічного факультету. Основним питанням розгляду стала атестація аспірантів факультету за друге півріччя 2022 – 2023 навчального року.
Про пророблену роботу щодо написання дисертаційної роботи та підготовки публікацій з обраної наукової проблематики прозвітували й аспіранти кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, виклавши свої надбання у короткому звіті перед членами наукової ради гуманітарно-педагогічного факультету.

Аспірант О.Є. Соколов (науковий керівник проф. С.О. Білан) за звітний період виконав усі заплановані види робіт з індивідуального плану аспіранта. Завершено написання всіх розділів дисертаційного дослідження, які потребують остаточного доопрацювання. Опубліковано 3 статті у наукових фахових виданнях України (категорія В), ще 2 статті подано до друку, взяв участь 6 Міжнародних науково-практичних конференціях.
Після завершення II півріччя III року навчання в аспірантурі А.А. Сорокін розробив чотири розділи дисертаційного дослідження та розпочав написання п’ятого, взяв участь у роботі 30 міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій, за результатами яких опубліковано 25 тез доповідей. Також за звітний період він опублікував 1 статтю у фаховому виданні України категорії «Б», виконав необхідну частину освітньої складової, склавши відповідні іспити, пройшов педагогічну практику.
Аспірантка Я.А. Алєєва (науковий керівник проф. В.В. Стрілець) відповідно до індивідуального плану працює над виконанням дисертаційного дослідження, опрацьовує джерельну базу та наукову літературу з теми дисертаційного дослідження, бере участь у науково-практичних конференціях. Бере активну участь у заходах на рівні факультету та університету. Активно долучається до тематичних заходів поза університетом, а також здійснює історико-краєзнавчу діяльність в межах власної громадської діяльності.
Аспірантка Є.С. Шевцова (науковий керівник проф. В.В. Стрілець) сумлінно та відповідно до індивідуального плану працює над написанням дисертаційного дослідження. За звітний період склала всі навчальні компоненти, бере участь у науково-практичних конференціях, круглих столах, відкритих лекціях, онлайн-школах, має публікації у фаховому збірнику категорії «Б», опрацьовує наукову літературу, веде дослідницьку роботу в архівних і бібліотечних установах, аналізує джерела. Бере активну участь у заходах на рівні факультету та університету.
Аспірант О.А. Ніколаєв вступив до аспірантури в травні 2023 року. Згідно з індивідуальним планом кафедрою затверджено керівника – проф. кафедри О.М. Любовець та тему дисертаційного дослідження «Буряківництво в Україні: становлення, тенденції та особливості розвитку (ХІХ-ХХІ ст.)».
На основі звітів всі аспіранти кафедри успішно пройшли атестацію.

 

 

Олена Любовець,
проф. кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook