«Як умивається бджола?» – студенти першого курсу спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» відвідали ННВЛ бджільництва

11 вересня 2023, 13:00

Перший місяць навчання проминув досить швидко, однак для студентів першого курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» він був досить насиченим та цікавим. Від розгубленості перших днів до цікавості та бажання побачити та познайомитися з усім – таким був їхній перший місяць в НУБіП України.

Хоча попереду у першого курсу ще багато чого цікавого і нового, але поступово вони відкривають для себе цікаві місця університету. Цього разу разом із куратором, Іриною Сергіївною Кононенко, першокурсники мали змогу поринути у чарівний світ бджільництва.

Так, цікавою та інтерактивною виявилася екскурсія студентів до навчально-науково-виробничої лабораторії бджільництва, де завідувач кафедри, д. с.-г.н., професор Микола Гаврилович Повозніков у притаманній йому манері цікавості та легкості познайомив студентів із структурою лабораторії, біологією, годівлею та гігієною бджоли. Екскурсія була побудована у вигляді дискусії, в якій студенти активно приймали участі, а також у формі квесту, коли потрібно було виконати завдання, назвати види рослин та знайти їх у саду лабораторії, де, до речі, студенти вперше познайомилися із нетиповою рослиною наших країв – далекосхідною гречкою.

 

 

Звісно ж, екскурсія не могла бути без дегустації найсмачнішого меду, який виробляють «наші НУБіПівські бджоли».

 

 

Крім того, найактивніші учасники дискусії та квесту отримали смачні подарунки від Миколи Гавриловича. Ну і звісно, всіх бажаючих та зацікавлених, було запрошено до членства у науковому гуртку «Бджільництво».

 

Дякуємо Миколі Гавриловичу за надзвичайно цікаву та смачну екскурсію, а нашим ЗСУ – за можливість навчатися під спокійним небом! Слава Україні!

 

Анастасія Вовнянко, староста 1 курсу 1 групи,

спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура» 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook