Студенти 1 курсу 10 групи СТН відвідали ННВ Клінічний центр «Ветмедсервіс»

14 вересня 2023 року

За плечима вже місяць навчання в Університеті і ми продовжуємо знайомитись із цікавими місцями. Наступна зупинка – ННВ Клінічний центр «Ветмедсервіс», який знаходиться на факультеті.
Так, 8 вересня 2023 року, разом з наставником Вітою Михайлівною Михальською ми вирішили відвідати Центр.
Ознайомив нас із роботою ННВ Клінічний центр «Ветмедсервіс» і провів екскурсію в.о. завідувача кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Соломон В’ячеслав Віталійович, який з 2012 року був завідувачем центру. В’ячеслав Віталійович розповів, як змінювалася структура Центру протягом такого часу, як створювались відділи та лабораторії.

Основна мета ННВ Клінічний центр «Ветмедсервіс» є наближення практичного навчання здобувачів освіти до виробничих умов; забезпечення кафедр факультету тваринами та біологічним матеріалом. Тут студенти навчаються обглядати тварин, відбирають біологічний матеріал для досліджень, навчаються проводити диференціацію хвороб та правильно ставити діагноз.
У Центрі є лабораторія для дослідження крові, хірургічне відділення, кабінет ультразвукової діагностики внутрішніх органів, лабораторія «Банк крові тварин», готель для тварин. Тут постійно проводяться семінари, тренінги для поглиблення знань з ветеринарії.

Для детальних розмов та опитувань ми пройшли до лекційної зали, де знаходиться також і «Мікрозоопарк». Ми побачили на перший погляд малий світ, але через мікроскопи роздивились такі експонати: вміст краплини звичайної води, структуру водоростей, крило метелика, будову тіла різних комах тощо.

Також на завершення зустрічі В’ячеслав Віталійович та Віта Михайлівна вручили нам студентські квитки і побажали невичерпної енергії та наукових досягнень, опановувати нові знання, набиратися досвіду, щоб студентські роки були яскравими та незабутніми.

 

 Юліана ЯНКОВСЬКА, студентка 1 курсу 10 групи факультету ветеринарної медицини
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook