Отримуємо нові знання та підвищуємо кваліфікацію – студенти 4 курсу спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» відвідали науково-практичний семінар в онлайн форматі

14 вересня 2023 року

    Здобуття теоретичних знань є важливим аспектом формування фахівців будь-якого напряму, оскільки на базі цього формується теоретична та наукова складова. Саме тому викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів намагаються по максимуму залучати студентів до участі у різних наукових заходах. Це дозволяє не лише збагатити багаж теоретичних знань, розширити коло наукових інтересів та надихнути на нові відкриття, але і повноцінніше оволодіти загальними та спеціальними компетентностями.

     Так, 12 вересня старший викладач кафедри аквакультури Олеся Володимирівна Охріменко разом зі студентами 4 курсу, які вивчають наразі курс «Аквакультура штучних водойм» взяли участь у науково-практичному семінар «Досвід та перспективи застосування препаратів та добавок, що впливають на функціональний стан організму та середовище існування риб», організований Інститутом рибного господарства НААН України за участі фахівців та установ галузі аквакультури.

  

 

 

    Під час семінару всіх учасників було ознайомлено із станом та дослідженням захисного потенціалу пробіотичних препаратів для об’єктів аквакультури, доцільністю використання пробіотиків, пребіотиків та фітобіотиків в комбікормах для риб, а також приведено результати комплексної оцінки їх впливу на продуктивні, фізіологічна та біологічні показники організму. Крім того, було розглянуто мікробні біотехнології для підвищення ефективності виробництва аквакультури та відновлення екологічного стану водойм.

      

    Загалом, це був цікавий та корисний захід, що дозволив розширити знання про сучасні біологічні препарати, що використовуються в аквакультурі, та сформувати у студентів поняття про актуальні та потрібні напрями досліджень в аквакультурі.

 

Ірина Кононенко,

доцент кафедри аквакультури 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook