«Ярмарка професій 2023» ННІ лісового і садово-паркового господарства: студентство спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» має широкий вибір у працевлаштуванні!

15 вересня 2023 року

Вибір професії – один із найскладніших і найвідповідальніших життєвих кроків. Визначитися з цим вибором студентам допомагають різні етапи професійної орієнтації. Так, 13 вересня 2023 року в Університеті за сприяння дирекції ННІ лісового і садово-паркового господарства кафедрою ландшафтної архітектури та фітодизайну успішно відкрито «Ярмарок професій 2023» – зустріч роботодавців і студентства.
Мета Ярмарку – зорієнтувати студентів і випускників щодо вибору майбутньої професійної діяльності, активізувати молодь на опанування професійних навичок, що затребувані на ринку праці, надати вичерпну інформацію про установи та підприємства галузі садово-паркового господарства державного та приватного секторів України.

До участі в роботі «Ярмарки вакансій 2023» для студентсва спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» долучилося понад 60 учасників: на онлайн-конференцію завітали представники адміністрації Університету та інституту, керівники профільних державних підприємств і приватних структур галузі садово-паркового господарства, Природно-заповідного фонду України, Національної академії наук України, власники та співзасновники івент-агенцій та архітектурних бюро, науково-педагогічні працівники, випускники та студенти денної й заочної форм навчання ОС «Бакалавр» та «Магістр», аспіранти кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну.
Вітальним словом до учасників конференції звернулася Лідія ГАЛАЙДЮК, керівник відділу працевлаштування випускників та видачі документів про вищу освіту НУБіП України. Лідія Юріївна привітала колег і студентів із початком роботи круглого столу, побажала успіхів нашим студентам у працевлаштуванні, подякувала усім роботодавцям, які обирають найкращих і прагнуть залучити до своїх колективів наших випускників, бо впевнені в найвищому гатунку їхніх знань та навичок.

Надалі до слова було запрошено Наталію ЗАІМЕНКО, директора Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України, доктора біологічних наук, член-кореспондента Національної академії наук України.

Наталія Василівна ознайомила учасників конференції зі структурою ботанічного саду та зазначила, що сьогодні існує великий попит на фахівців галузі садово-паркового господарства, тому наші студенти можуть вже розпочинати свою кар’єру та працевлаштування за фахом.
Пані Наталія зауважила, що лише поєднання науки та освіти надасть новий поштовх розвитку та відновленню України, тому Національний ботанічний сад ім. М. М. Гришка НАН України запрошує наших студентів та випускників приєднатися до славетного колективу працівників цієї знаної в світі наукової установи.
За результатами активного й живого спілкування, наші бакалаври та магістри виявили бажання відвідати Національний ботанічний сад ім М. М. Гришка НАН України, ознайомитись з колекціми рослин захищеного та відкритого грунту, напрямками роботи, можливостями працевлаштування та розвитку.
Наступним спікером була директор Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дарницького району міста Києва – пані Людмила ФІЛІНСЬКА. Вона сердечно привітала учасників форуму та побажала наснаги в навчанні студентам, натхнення викладачам, Перемоги та мирного неба над Україною!

До складу колективу КП УЗН Дарницького району вже входять успішні випускники ННІ лісового і садово-паркового господарства, які зарекомендували себе як фахівці найвищого гатунку, тож пані Людмила запросила наших студентів до зустрічі безпосередньо на підприємстві: буде змога побачити матеріально-технічну базу, виробничі потужності, обєкти садово-паркового господарства, якими опікується колектив.
Тож уважно вислухавши розповідь керівника підприємства, студенти в процесі спілкування запропонували за тиждень відвідати КП УЗН Дарницького району міста Києва, обговорити умови праці, щоб мати можливість прийняти правильні рішення.
Станом на сьогодні, КП УЗН Дарницького району має певну кількість вакансій, тож наших студентів було запрошено прийняти участь у конкурсних відборах на запропоновані посади підприємства.
Власним досвідом у працевлаштуванні на «Ярмарку професій» поділилася Віолета КУЗЬМИЧ, головний ландшафтний архітектор фірми «VISAD», магістр, випускниця кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну ННІ лісового і садово-паркового господарства.

Віолетта розповіла студентам про вланий досвід успішного суміщення двох видів діяльності: навчання в магістратурі та виконання обов’язків ландшафтного архітектора фірми, з приємністю пригадала навчальний процес та творчі підходи до вирішення виробничих і творчих завдань. Віолета впевнена, що якщо є мета – шляхи її досягнення обов’язково знайдуться, лишень не треба не зупинятися!
Бажання студенства бути працевлаштованими за фахом на фірмі «VISAD» Віолета привітала та зазначила, що станом на зараз відкрито декілька вакансій, тож бажаючі отримати роботу можуть долучатися до участі в конкурсі. На думку Віолети, не настількі важливі навички, які вже має студент, наскільки має бути бажання самовідданно працювати, самовдосконалюватися та здобувати нові знання. Тож, певна частина студентської аудиторії почала розмірковувати над можливостями працевлаштування на фірмі «VISAD»!
Наступним до слова був запрошений Микола ШУМИК, заступник директора Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник.

Микола Іванович привітав усіх колег та учасників «Ярмарки професій 2023», побажав студентам стати успішними фахівцями своєї справи, запевнив, що кожен нинішний керівник державної чи приватної структури розпочинав свій шлях з робітничої діяльності.
Тож і нині він також вчиться щодня, наполегливо здобуває нові знання, а це, на його думку, найкраща звичка, яку він має сьогодні. На завершення розмови Микола Іванович запросив студентство долучитися до виконання проєктів, які започатковані в НБС ім. М. М. Гришка НАН України та запевнив, що завжди знайдуться можливості взаємо-вигідної організації співпраці зі студентами, до прикладу, в рамках цивільно-правової угоди.
Наступним спікером форуму став Олексій ЛУКАШ, директор КП УЗН Солом’янського району міста Києва, випускник ННІ лісового і садово-паркового господарства, здобувач кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну. Олексій Олегович представив інформацію та ознайомив учасників зі структурою державного підприємства, яке він має честь очолювати і продемонстрував взірцеві об’єкти садово-паркового мистецтва, до розробки проєктів та винесення в натуру яких долучаються наші студенти та випускники.
На запитання студентів: «Чи багато працівників Вашого підприємства є випускниками НУБіП України?», Олексій Олегович відповів так: «Практично всі! І на сьогодні ми продовжуємо цю славну традицію – нині студентами ННІ лісового і садово-паркового господарства, які здобувають ОС «Бакалавр» та «Магістр» спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» є вісім наших співробітників!».

Плідна співпраця ННІ лісового і садово-паркового господарства та КП УЗН Солом’янського району міста Києва має свої вагомі результати щодо працевлаштування студентства: так, після відвідування підприємства бакалаврами 4 курсу в рамкам практики з дисципліни «Садово-паркове господарство» чотири студентки отримали запрошення щодо працевлаштування. Тож така плідна співпраця буде продовжена і надалі, а науково-педагогічні працівники кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну, на запрошення Олексія Олеговича, разом зі студентами планують відвідати КП УЗН Солом’янського району міста Києва.
Далі слово надали Дмитру ПІЩОЛЦІ, заступнику директора КП УЗН Голосіївського району міста Києва. Пан Дмитро привітав учасників круглого столу, подякував за запрошення долучитися до роботи «Ярмарки професій» та закцентував увагу на перевагах, з точки зору роботодавця, випускників нашого ННІ лісового і садово-паркового господарства: висока якість підготовки, фаховість та знання. Саме ці якості є візитівкою випускників нашого Університету.
Пан Дмитро зазначив, що підприємство нині має декілька привабливих вакансій для студентів спеціальності 206 «Садово-паркове господарство», до колективу радо приймуть молодих спеціалістів та забезпечать гідну заробітну платню, весь пакет соціальних гарантій, що надає держава. Тож студенти будуть мати можливості поєднувати навчальний процес з виробничою діяльністю, враховуючи, що садово-паркові об’єкти підприємства можуть стати основою для написання як бакалаврських так і магістерських робіт.


 

Наступним спікером була пані Ольга, представник Національного природного парку «Голосіївський», яка радо вітала студентів та учасників зустрічі, запрошувала відвідати території НПП – установи Природно-заповідного фонду України.

Пані Ольга зазначила, що керівництво НПП вельми зацікавлено в співпраці, і, хоча наразі вакантних посад установа немає, дійсним є запрошення наших викладачів та студентів до проведення практичних занять з окремих дисциплін на території.
Надалі було запрошено до слова HR-менеджера фірми GRASSER Ірину МІШКУР. Засновником цієї фірми є випускник ННІ лісового і садово-паркового господарства, вихованець кафедри ландшатної архітектури та фітодизайну Дмитро БРОВАРСЬКИЙ.

На ринку України фірма GRASSER є лідером в питаннях створення спортивних газонних покриттів. Нині, за словами пані Ірини, інтенсивний розиток фірми продовжується, тож вакансії та пропозиції з працевлаштування постійно зявляються на порталі оголошень.
Цікавим прикладом піклування про колектив є інноваційний стартап, започаткований Дмитром Валерійовичем: навчання співробітників структури в школі фірми GRASSER через заняття зі спеціалістами, кожен з яких є найкращим у своій царині. Тож якщо наші студенти стануть працівниками фірми GRASSER навчання впродовж життя їм буде забезпечено!
Тож за підсумками проведної в ННІ лісового і садово-паркового господарства кафедрою ландшафтної архітектури та фітодизайну «Ярмарки професій 2023» для студентсва спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» можемо зробити наступні висновки: керівництво та усі представники державних і приватних структур галузі садово-паркового господарства запрошують наших студентів бути працевлаштованими на підпорякованих ним підприємствах, тому що наші випускники є найкращими на ринку праці, володіють фундаментальними знаннями та всеохоплюючими практичними навичками в галузі садово-паркового господарства, працелюбні, ініціативні та завзяті українці! Саме такі випускники нашої Alma mater є її найбільшим досягненням, а колектив науково-педагогічних працівників Національного університету біоресурсів і природокористування України був, є і буде найкращим на ринку освітніх послуг нашої держави.

Олеся ПІХАЛО,
гарант ОПП Бакалавр спеціальності 206 «Садово-паркове господарство»
Ірина СИДОРЕНКО,
гарант ОПП Магістр спеціальності 206 «Садово-паркове господарство»
Олена КОЛЕСНІЧЕНКО,
гарант ОНП спеціальності 206 «Садово-паркове господарство»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook