Інформаційні технології у сучасній війні: зустріч студентів 1-х курсів з заступником декана факультету інформаційних технологій Андрієм Блозвою

15 вересня 2023, 9:33

14 вересня на факультеті інформаційних технологій відбулися цікава подія – майже дві години ми спілкувалися з Андрієм Блозвою, який боронить нашу незалежність на дуже гарячому напрямку. Попри страшенне навантаження з самої передової Андрій вже вкотре спілкується з студентами, розповідає їм про значення ІТ на війні, ділиться власним досвідом Зустріч розпочала декан факультету Олена Григорівна, привітавшись та анонсувавши тематику лекції.

Інформаційні технології стали важливим елементом військових операцій в сучасному світі. Їх використання забезпечує збільшення ефективності та точності військових дій, а також допомагає забезпечити безпеку та захист військових та цивільних об'єктів. Інформаційні технології мають різні напрямки використання.

Зокрема, використання радіо та супутникового зв'язку дозволяє забезпечити швидкий та надійний зв'язок в будь-якій точці світу. Також однією з ключових галузей військових ІТ є збір та обробка інформації. Це означає збирання та аналіз інформації з різних джерел, включаючи супутникові зображення, відео та аудіозаписи, даних з сенсорів та смартфонів, соціальних мереж та інших джерел. Ці дані можуть бути використані для визначення розташування ворожих військ, руху техніки, пошуку підрозділів та іншої інформації, необхідної для ведення операцій.

Дуже цікава розповідь була про використання дронів, їх різновидів, кількості та призначення. Військові дрони – це безпілотні літальні апарати, які використовуються для виконання різноманітних завдань у військових операціях. Військові дрони можуть бути різних типів та конфігурацій, включаючи малий індивідуальний дрон, середні та великі багатофункціональні апарати з довгим часом польоту. Використання військових дронів зазвичай дозволяє знизити ризик для життя військових, покращити точність ударів та збільшити ефективність виконання різних військових завдань. І запитань про ці девайси у студентів було багато.

Дуже повчально Андрій розповідав про соціальні мережі, про використання нейронних мереж, які працюють з інформацією в них та про необхідність дотримуватись інформаційної безпеки при комунікаціях в соціальних мережах. Довго студенти не відпускали нашого гостя, задаючи питання, навіть такі, відповідей на які немає ні в кого.
Чергову мотиваційну порцію заряду на наполегливу роботу, навчання, активну громадську позицію студенти-першокурсники отримали! Це дуже цінне спілкування. Попри те, що ми дуже б хотіли бачити Андрія в наших аудиторіях, ми безмежно вдячні за його небайдужість до освітнього процесу, вдячні за його зустрічі з студентами, за цікаві розповіді про використання ІТ з власного військового досвіду.
 

 

Наталія Клименко,
заступник декана факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook