Напередодні професійного свята лісівничої спільноти України у ННІ лісового і садово-паркового господарства відбулося урочисте засідання Вченої ради

17 вересня 2023 року

   Традиційно в третю неділю вересня – цьогоріч 17 вересня – своє професійне свято відзначають люди, які своєю щоденною працею піклуються про збереження та примноження лісового багатства – працівники лісової та суміжних галузей. Напередодні професійного свята Дня працівника лісу відбулося урочисте засідання Вченої ради ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України.
   З вітальним словом розпочав урочисте засідання директор інституту Роман Василишин, який привітав колектив з професійним святом, побажавши миру, злагоди, наснаги для здійснення якісної роботи на шляху підготовки фахівців для лісового господарства.

  

 Традиційно перед початком засідання Вченої ради хвилиною мовчання вшанували пам'ять випускників та студентів ННІ ЛіСПГ, які віддали своє життя за самостійність і незалежність України.

  Цьогоріч почесними гостями засідання Вченої ради стали проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Смаль та виконавчий директор ДП «Ліси України» Ігор Лицур.

   Вітаючи колектив інституту зі святом, Вадим Кондратюк наголосив на важливості лісової галузі для економіки країни. Відмітив, що Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства є гордістю університету та усієї наукової спільноти. Побажав невичерпної енергії, оптимізму, сили у виконанні почесної місії – підготовці висококваліфікованих фахівців.

  Також за дорученням ректора університету Станіслава Ніколаєнка, Вадим Кондратюк відзначив Подякою Національного університету біоресурсів і природокористування України співробітників інституту: Олексія Бойка, доцента кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій; Олександра Кайдика, доцента кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій; Артура Ліханова, професора кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції; Марію Шевчук, доцента кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції; Анастасію Морозько, асистентку кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну.

   Відзначив важливу роль інституту у науковому супроводі діяльності лісової галузі та підготовці кадрів очільник лісової галузі Віктор Смаль. Т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України розповів про позитивну тенденцію проведеної реформи лісової галузі. Окрім того, висвітлив сучасні виклики, які стоять перед лісівниками, зокрема через війну. Від імені Державного агентства лісових ресурсів України та від себе особисто привітав всю лісову родину з професійним святом, побажав міцного здоров’я та вагомих здобутків у професійній діяльності.

   Принагідно також нагородив співробітників інституту відзнаками Державного агентства лісових ресурсів України: Почесною грамотою ДАЛРУАндрія Терентьєва, доцента кафедри таксації лісу та лісового менеджменту; Подякою Голови ДАЛРУ - Наталію Буйських, старшого викладача кафедри технологій дизайну виробів з деревини; Олександру Горбачову, доцента кафедри технологій дизайну виробів з деревини; Вікторію Міндер, доцента кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну; Анатолія Макаревича, завідувача лабораторії кафедри таксації лісу та лісового менеджменту.

   Виконавчий директор ДП «Ліси України» Ігор Лицур також доєднався до вітальних слів на адресу інституту та ВП НУБіП України «Боярська ЛДС», побажавши миру, добра, злагоди, достатку та любові.

   За дорученням очільника підприємства Юрія Болоховця, Ігор Миколайович також відзначив Подякою ДП "Ліси України" співробітників інституту за значний внесок у підготовку кадрів для лісового господарства та з нагоди відзначення Дня працівника лісу: Олександра Балу, директора НДІ лісівництва та декоративного садівництва; Олександра Совакова, заступника директора ННІ лісового і садово-паркового господарства; Олександра Лесніка, заступника директора ННІ лісового і садово-паркового господарства; Олександра Сошенського, доцента кафедри лісівництва; Олесю Піхало, доцента кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну; Ігоря Іванюка, доцента кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій.

   Голова Товариства лісівників України, завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук, відзначив, що свято День працівника лісу – залишилося даниною професії, як привід нагадати про важливість нашої професії. Відмітив, що лісівники завжди були, є і залишаються відданими своїй справі, створювати і оберігати наші ліси для нащадків.

   Юрій Марчук наголосив також на низці законопроектів, які були обговорені й ініційовані науковцями та співробітниками інституту та отримали підтримку у Верховній раді. Голова Товариства лісівників України подякував за нелегку повсякденну роботу. Побажав впевненості у завтрашньому дні, миру, добра та достатку.

   За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців для лісогосподарського виробництва та з нагоди Дня працівника лісу Юрій Марчук нагородив Сергія Ковалевського, професора кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції відзнакою «Почесний лісівник України». А також Почесною грамотою Голови Товариства лісівників України нагородив: Галину Домашовець, доцента кафедри таксації лісу та лісового менеджменту; Вячеслава Левченка, доцента кафедри лісівництва; Андрія Спірочкіна, в.о. завідувача кафедри технологій та дизайну виробів з деревини; Ірину Сидоренко, доцента кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну; Вадима Майданенка, завідувача лабораторії Ботанічного саду НУБіП України; Олександра Сливу, директора Ботанічного саду НУБіП України; Вадима Приступка, майстра виробничого навчання Ботанічного саду НУБіП України.

   За сумлінне виконання посадових обов’язків та з нагоди Дня працівника лісу Подякою від Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України директор інституту Роман Василишин нагородив: Євгена Кальчука, асистента кафедри асистента кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій; Сергія Сендоніна, доцента кафедри лісівництва; Андрія Петілова, майстра виробничого навчання; Марину Керебко, майстра виробничого навчання Ботанічного саду НУБіП України.

 

   До вітальних слів також доєдналися й заступник директора Олександр Соваков та директор НДІ лісівництва і декоративного садівництва Олександр Бала.

 

 

 Бажаємо усім миру та єдності, міцного здоров’я, родинного затишку і подальших трудових звершень у благородній та корисній для людей справі.


Учений секретар ННІ ЛіСПГ
Ганна Бойко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook