Спортивні досягнення першокурсників механіко-технологічного факультету

18 вересня 2023 року
   Початок студентського життя для першокурсників механіко-технологічного факультету, виявився насиченим різними подіями. Крім входження в графік освітнього процесу, молоде покоління інженерів і транспортних фахівців, активно бере участь у всіх спортивних заходах університету. Наполегливість, цілеспрямованість і виваженість молодих людей, яскраво свідчать про їхнє прагнення розбудувати свою особистість, підняти рівень своєї свідомості, позитивно проявити себе у студентській спільноті.
   Той хто має здорове тіло – той має чисту душу та світлий розум. Тіло – інструмент розуму, розум – інструмент інженера. Саме за такими переконаннями, інтелектуально підковані першокурсники механіко- технологічного факультету, Богдан Ходаківський, Юрій Луцюк, Ілля Іванченко, Максим Запаров та Олександр Яковенко, 6 вересня 2023 року, вибороли третє місце, в командному турнірі з бліц-шахів, який був проведений, у рамках щорічної «Школи першокурсника». Молоді шахісти продемонстрували належний рівень кмітливості та майстерності. Всього декілька десятих бала, першокурсникам не вистачило, до другого місця, але це не вплинуло на позитивний настрій спортсменів, тож є можливість проаналізувати допущені помилки та, в майбутньому, досягти кращих результатів. Головне, що до спортивного студентського середовища механіко-технологічного факультету, влилася нова, дружна команда шахістів.
   
    Процес єднання молодого покоління студентів факультету, суттєво підсилили традиційні футбольні баталії, які проходили, в університеті, з 21 серпня, до 12 вересня поточного року. Варто зазначити, що кожний виступ футболістів, обов’язково, підтримувався потужною командою вболівальників, які своєю енергетикою, підсилювали динаміку поведінки гравців, на полі та задавали тон гри вцілому. Футбольна команда механіків, у складі: Богдана Лелюха, Владислава Сандецького, Дмитра Решетила, Максима Щетініна, Андрія Щасного, Микити Клімова, Олександра Левчука, Богдана Пилипчука, Олександра Яковенка, Миколи Ачкевича, Олексанра Жеребцова, Олексія Віденського, Макима Кошари, Олександра Катеренюка та Руслана Бровді, впевнено вийшла, з групи «Б», до play off чемпіонату, за результатами першого місця. В ¼ фіналу, отримавши перемогу, у матчі з факультетом ветеринарної медицини, наші футболісти вийшли, до півфіналу, де поступилися командам агробіологічного факультету та факультету аграрного менеджменту. В результаті, команда закінчила виступи, у чемпіонаті з футболу, посівши четверте місце, серед 16 команд учасників змагань. Наразі, спортсмени не зупинилися і потужно готуються, до виступів, за Кубок Ректора університету.

   Традиційно, студенти нашого факультету, впевнено почувають себе у силових видах спорту. Підтвердженням цьому, свідчить результат університетських змагань з перетягування канату, які відбулися 14 вересня 2023 року. Команда першокурсників механіко-технологічного факультету, у складі: Романа Сахацького, Владислава Трохименка, Степана Панасенка, Андрія Чернишенка, Владислава Миронова, Дмитра Іваніченка, Володимира Суханевича, Олега Ковальчука, Олександра Котлубовського, Богдана Клименка і Сергія Заярного, впевнено отримали титул Чемпіонів університету з перетягування канату. Команда провела п’ять виступів, без жодної поразки. Перемога стала результатом наполегливих тренувань команди, на протязі кількох днів, перед змаганнями. Студенти чітко відшліфовували техніку виконання вправи, для максимально ефективного застосування силового навантаження, на канат. Варто зазначити, що на протязі останніх років, студенти механіко-технологічного факультету, стають переможцями змагань, з вказаного виду спорту.
   Спорт являється одним із основних важелів формування і розвитку майбутнього фахівця, у середовищі сучасного закладу вищої освіти. Дякуємо молодим людям, за активність і цілеспрямованість. Віримо в стійкість духу наших першокурсників! У них, попереду, ще багато спортивних, творчих і наукових звершень. Разом будуємо стійку особистість, яка здатна ефективно адсорбувати фахові знання. Знаємо точно – молодь змінює світ!

Ігор Сівак, заступник декана з навчальної та виховної роботи
механіко – технологічного факультету
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook