Якісне навчання з перших тижнів: в університеті тривають вирівнювальні курси з фундаментальних дисциплін для першокурсників

18 вересня 2023 року
  Уже котрий рік поспіль в Університеті традиційно тривають, започатковані ректором університету Станіславом Ніколаєнком, компенсаційні безоплатні  курси з фундаментальних та природничих дисциплін – фізики, хімії, біології, математики та іноземних мов. Метою цих курсів є допомога окремій категорії першокурсників наздогнати своїх академічно обдарованих одногрупників у процесі вивчення базисних дисциплін для свого обраного майбутнього фаху.

  У другій половині серпня та вересні 2023 року поглиблення знань наших першокурсників з фундаментальних та природничих дисциплін проходить за наказом ректора від 08.06.2023 р. №582. Згідно зазначеного наказу ректора, викладачами відповідних профільних кафедр у серпні-вересні були проведені зрізи знань з базових дисциплін серед студентів першого курсу бакалаврату університету. 

  За результатами проведеної роботи було запропоновано відвідувати компенсаційні курси для поглиблення знань з фундаментальних дисциплін тим здобувачам вищої освіти бакалаврських освітніх програм, стартова підготовка яких з окремих дисциплін для навчання в університеті є недостатньою. Ректорат університету, намагаючись зберегти високу якість навчання студентів в умовах воєнного стану, основною метою таких курсів вбачає “вирівнювання” знань з фундаментальних та природничих дисциплін попередньої підготовленості студента з його колегами по академічній групі для продовження здобуття вищої освіти за першим бакалаврським рівнем вищої освіти.

  У цьому році виявили бажання відвідувати такі курси 1192 студенти першого курсу повного та скороченого термінів підготовки, а саме: з хімії – 303, з фізики – 323, з математики – 284, англійської мови – 145 та  з біології – 137 осіб.

  14 серпня 2023 року розпочався перший семестр 2023-2024 н.р. у нового поповнення бакалаврів – першокурсників, а вже з 4 вересня і по сьогодні успішно тривають курси, які проводять досвідчені науково-педагогічні працівники багатьох кафедр університету:

  • з хімії  –  доценти Абарбарчук Л.М., Войтенко Л.В., Галімова В.М., Лаврик Р.В., Панчук Т.К. та ін.;
  • з фізики – професор Відьмаченко А.П., доценти Гуменюк Я.О., Ільїн П.П., Залоїло І.А., Годлевська О.О. та ін.;
  • з  математики –  доценти Панталієнко Л.А., Шостак С.В., Ружило М.Я., Савчук С.Г., Скубак О.М., Артемчук Л.М., Арнаута Н.В. та ін.;
  • з англійської мови – викладачі Христюк С.Б., Медяник Г.А., Сергієнко І.В., Сухомлин О.А., та ін.

  Програма курсів з фундаментальних дисциплін розрахована на 20 аудиторних годин – 4 години на тиждень. На сьогодні викладачі проводять усі заняття в очному та змішаному форматах,  а надалі за потреби та, зважаючи на безпекову ситуацію в державі, можуть перейти і в дистанційний формат з використанням таких програм як Cisco Webex, Zoom, Google Meet тощо.

  За відгуками студентів у соціальних мережах, студенти дуже задоволені якістю викладання усіх дисциплін, адже навчання на таких курсах дозволить їм краще засвоювати складний матеріал основної програми навчання на бакалавраті за обраною спеціальністю.

Бажаємо усім слухачам курсів відмінних успіхів у навчанні
та в освоєнні непростої ролі студента провідного університету!

Ярослав Рудик,
начальник навчального відділу
Оксана Зазимко,
заступник начальника навчального відділу

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook